Τριετή συμφωνία με τον σε πέντε μέρες 29χρονο Σέρβο μέσο της Χετάφε, Νεμάνια Μαξίμοβιτς, πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Η ποιότητα του ποδοσφαιριστή καθιστά την επικείμενη προσθήκη σημαντική επιτυχία για τους "πράσινους", καθώς ο Μαξίμοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανά καιρούς ενδιαφέρονταν ομάδες όπως η Ρόμα και η Μπενφίκα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η Θέλτα ρώτησε για τον Σέρβο. 

Ο Μαξίμοβιτς, που παίζει στη Χετάφε την τελευταία εξαετία, ύστερα από την πρώτη χρονιά του στην Ισπανία με τη Βαλένθια, είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος των Μαδριλένων, μάλιστα στο παιχνίδι με την Οσασούνα για την 21η αγωνιστική της Liga, παρ' ότι η ομάδα του ηττήθηκε, 3-2, σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης, δηλαδή το 2-2, στο 68'. Ο Μαξίμοβιτς, σύζυγος της Κριστίνα Μίλιτς, η οποία αναμένεται να κατοικήσει και εκείνη στην Αθήνα, έχει 22 συμμετοχές φέτος, 19 στη Liga και τρεις στο Copa del Rey, με δύο γκολ. Η Χετάφε είναι 10η με 26 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε μαζί του για το καλοκαίρι, αλλά οι "πράσινοι" θα ψάξουν τις πιθανότητές του προκειμένου η Χετάφε να τον αποδεσμεύει αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, προκειμένου να τεθεί τώρα στη διάθεση του Φατίχ Τερίμ. 

Ο Μαξίμοβιτς είναι βασικός στην εθνική Σερβίας και ήταν στην ομάδα που πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το 2021, και έμεινε τέταρτη στον όμιλό της.