Με τη φάση των "16" να ολοκληρώνεται το Australian Open μπαίνει στην τελική του ευθεία με τα προημιτελικά να είναι προ των πυλών.

Επικράτησαν τα φαβορί στους "16" του Australian open στους άντρες

Χωρίς εκπλήξεις τελείωσε η φάση των "16" του Australian Open, με τα φαβορί να παίρνουν εύκολα ή δύσκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Grand Slam. Δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-0 σετ πήρε την πρόκριση ο Χούμπερτ Χουρκάτς απέναντι στον Αρτούρ Καζό κερδίζοντας τα δύο σετ στο τάι μπρέικ και το τρίτο με 6-4. Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν οι Κάρλος Αλκαράθ και Ντανίλ Μεντβέντεφ κερδίζοντας τους Μίομιρ Κετσμάνοβιτς και Νούνο Μποργκς αντίστοιχα. Το δυσκολότερο έργο απ' όλους είχε ο Αλεξάντερ Σβέρεφ ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ ( 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6) του Κάμερον Νόρι και πήρε την πρόκριση. 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Τζόκοβιτς (1) - Φριτς (12)
Σίνερ (4) - Ρούμπλεφ (5)
Χουρκάτς (9) - Μεντβέντεφ (3)
Ζβέρεφ (6) - Αλκαράθ (2)


Δεν σταματούν οι εκπλήξεις στο Australian Open για τις γυναίκες

Συνεχίζεται το όνειρο της 19χρονης Λίντα Νοσκόβα καθώς μετά την απόσυρση της Ελίνας Σβιτολίνα πήρε... ξεκούραστα την πρόκριση για τους "8" του Australian Open. Την έκπληξη απέναντι στη Βικτόρια Αζαρένκα έκανε η Νταϊάνα Γιαστρέμσκα κερδίζοντας την με 2-0 σετ ( 7-6 , 6-4) και την άφησε εκτός συνέχειας του τουρνουά της Μελβούρνης. Εύκολες προκρίσεις από την άλλη πέτυχαν οι Κινβέκ Τσενγκ και Άννα Καλίνσκαγια απέναντι στις Γιασμίν Παολίνι και Οσεάν Ντοντίν με 2-0 σετ και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Νοσκόβα (50) - Γιαστρέμσκα (93)
Καλίνσκαγια (75) - Τσενγκ (15)
Κόστιουκ (37) - Γκοφ (4)
Κρεϊτσίκοβα (9) - Σαμπαλένκα (2)