Πρωταγωνιστές για τους νικητές, στο ματς - θρίλερ ήταν ο Χάντερ Χέιλ με 21 πόντους και κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, αλλά και Άντονι Κάουαν με 20 πόντους. 

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 20-18 δείχνοντας πως το ματς θα ήταν ντέρμπι όπως και στο πρωτάθλημα. Ο Κάουαν για τον Προμηθέα και ο Νάιτ για την ΑΕΚ ήταν αυτοί που πήραν πολλές επιθέσεις.




Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έκανε ένα σερί 12-0 αφήνοντας τον Προμηθέα χωρίς πόντο για 3,5 αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο, ο Προμηθέας κατάφερε να μειώσει πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (35-40), με τρίποντα από Ρέινολντς και Χέιλ.



Στην τρίτη περίοδο ο Προμηθέας και η ΑΕΚ ήταν κοντά στο σκορ. Αλλά οι Πατρινοί με μπροστάρη τον Κάουν που έβαλε 8 προσωπικούς πόντους πήραν κεφάλι στο σκορ με 60-55. Ο Τίλμαν έγινε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ (14π) μειώνοντας σε 60-57, πριν το 62-58 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.



Στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκαν ξανά μπροστά οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων και το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού για να νικήσει τελικά ο Προμηθέας.