Οι αρχικές ενδείξεις μετά τον τραυματισμό του Κώστα Τσιμίκα στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ στο "Άνφιλντ" τον Δεκέμβριο έμοιαζαν απογοητευτικές για την εθνική Ελλάδος, αφού... τρεμόπαιζε η παρουσία του στα playoff που δίνουν ένα εισιτήριο για το Euro 2024 στη Γερμανία (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου), δηλαδή το παιχνίδι με το Καζακστάν στην "OPAP Arena" στις 21 Μαρτίου, αλλά και ο επικείμενος τελικός στις 26 του ίδιου μήνα, με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο εκτός έδρας. 

Ωστόσο, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία, ο Τσιμίκας επέστρεψε την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, στις προπονήσεις της Λίβερπουλ και δήλωσε το "παρών" -όχι βέβαια για τα playoff, τα οποία γίνονται σε δύο μήνες αλλά- για τα παιχνίδια από τις 5 Φεβρουαρίου και μετά, αφού για τις προσεχείς 10 μέρες απαγορεύονται οι επαφές, ενώ δεν θα συμμετέχει στα διπλά. Φυσικά, ούτε λόγος για το παιχνίδι του τέταρτου γύρου του FA Cup, μεταξύ των "κόκκινων" και της Νόριτς στο "Άνφιλντ", το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου. 

Ο Τσιμίκας ανέβασε στόρι στο instagram στο οποίο η λεζάντα ήταν μονολεκτική: "Επιστροφή"

tsimikas_liverpool_proponisi



Επιπλέον, το φωτογραφικό της Λίβερπουλ, που ανέδειξε στιγμιότυπα από την προπόνηση της Παρασκευής, τον δείχνει να πασάρει. Το παιχνίδι με τη Νόριτς θα είναι το πρώτο μετά το συνταρακτικό νέο με την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ αυτό το καλοκαίρι.