Κάθε χρόνο και πιο αμφίρροπη διοργάνωση. Αυτή η Euroleague είναι ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα που υπάρχουν σε... όλα τα σπορ φέτος καθώς έχοντας φτάσει αισίως στην 23η αγωνιστική, 14 ομάδες διεκδικούν την πρόκριση είτε στα Play-Off είτε στα Play-In. Ο Παναθηναϊκός είναι για τα καλά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης με Μπαρτσελόνα και Βίρτους να μοιάζουν πιο ευάλωτες από ποτέ.

Πιο κάτω όμως γίνεται ο κακός χαμός τόσο για την έκτη θέση που οδηγεί απευθείας στα Playoffs όσο και για την δεκάδα με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε αυτή τη μάχη. Η ήττα της Αναντολού Εφές από τη Μονακό έκοψε τη φόρα των Τούρκων με την Αρμάνι, αντίθετα, να έχει αρχίσει τη δική της καταδίωξη. Παρτιζάν και Βαλένθια δημιούργησαν τετραπλή ισοβαθμία κάτω από 6η και 7η θέση όπου βρίσκονται Μονακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η βαθμολογία της Euroleague

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 20-3
  2. Μπαρτσελόνα 15-8
  3. Βίρτους Μπολόνια 15-8
  4. Παναθηναϊκός 14-9
  5. Φενέρμπαχτσε 14-9
  6. Μονακό 13-10
  7. Μακάμπι Τελ Αβίν 13-10
  8. Ολυμπιακός 12-11
  9. Βαλένθια 12-11
  10. Παρτιζάν 12-11
  11. Μπασκόνια 12-11
  12. Αρμάνι Μιλάνο 10-13
  13. Ερυθρός Αστέρας 9-14
  14. Αναντολού Εφές 9-14
  15. Μπάγερν 9-14
  16. Ζαλγκίρις Κάουνας 8-15
  17. Άλμπα Βερολίνου 5-18
  18. Βιλερμπάν 5-18

Αναντολού Εφές - Μονακό 78-80: "Έκοψαν τα φτερά" των Τούρκων οι Μονεγάσκοι

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική τρίτη περίοδο (17-26 επιμέρους), η Μονακό βρήκε το προβάδισμα που χρειαζόταν το οποίο κατάφερε να κρατήσει χάρη στον Οκόμπο και στο άστοχο buzzer-beater του Μπομπουά. Ο Γάλλος πήρε τη σκυτάλη από τον Λάρκιν που γύρισε μόνος του το όποιο προβάδισμα "ασφαλείας" έβρισκαν οι φιλοξενούμενοι αλλά αστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο αφού ο Οκόμπο είχε χάσει τη μόνη του βολή λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Anadolu Efes Istanbul-AS Monaco | Round 23 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Μπασκόνια - Βαλένθια 62-77: Με άμυνα από ατσάλι και μαγικό Ντέιβις οι "Νυχτερίδες"

Ο Μπράντον Ντέιβις δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια της "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" και οδήγησε τη Βαλένθια σε εύκολη νίκη στη "Χώρα των Βάσκων". Η Μπασκόνια είδε μόνο τον Τσίμα Μονέκε να παλεύει να μαζέψει τα... ασυμάζευτα της δεύτερης περιόδου αλλά πάνω που η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο, ο Οτζελέγιε έδινε... μαχαιριές. Κάπως έτσι η ομάδα του Μουμπρού συνεχίζει την πορεία της προς τα Play-Off. 

Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα 74-70: Δεν έφτανε μόνο ο Βέσελι, ανεβαίνουν οι "Μεδιολάνοι"

Ο Γιαν Βέσελι κράταγε μόνος του την απογοητευτική επιθετικά Μπαρτσελόνα μέσα στο "Μεδιολάνουμ Φόρουμ" αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Αρμάνι Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των αντιπάλων της και είχε την τύχη να διαθέτει έναν φανταστικό Σέιβον Σιλντς με τον Αμερικανό να είναι εκείνος που με ψυχραιμία αντιμετώπισε την προσπάθεια ανατροπής των Καταλανών που ξύπνησαν πολύ αργά. Ο Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ από πλευράς Αρμάνι πήρε προσπάθειες αλλά ήταν άστοχος από το τρίποντο.

Παρτιζάν - Ζαλγκίρις 81-72: Εκδήλωση αγάπης στον Τρινκιέρι μεν, νίκη με διαφορά των Σέρβων δε!

Οι φίλοι της Παρτιζάν έκαναν τον Τρινκιέρι να μοιάζει σαν στο σπίτι του στο Βελιγράδι αλλά μόνο μέχρι το τζάμπολ της αναμέτρησης. Η Ζαλγκίρις αισθάνθηκε ολίγον τι πιο άνετα στο παρκέ της "Σταρκ Αρένα", έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς με πρωταγωνιστή (κλασικά) τον Κίναν Έβανς αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο είδε τους Σέρβους να ξεφεύγουν με πρωταγωνιστές τους Ντόζιερ και Λεντέι.