Η Μπάγερν Μονάχου έχει επιστρέψει για τα... καλά στην διεκδίκηση του τίτλου, με την... παρέα του Χάρι Κέιν να φεύγει με το τρίποντο από την έδρα της Άουγκσμπουργκ νικώντας με 3-2 για την 19η αγωνιστική της Bundesliga και να περιμένει πως και πως να χάσει βαθμούς η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν που έχει ματς λιγότερο και βρίσκεται στο +1. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Στουτγκάρδη επί της Λειψίας που της έδειξε ποιο είναι το... αφεντικό της τρίτης θέσης επικρατώντας με το εμφατικό 5-2.

Νίκησε και συνεχίζει το "κυνήγι" της Λεβερκούζεν η Μπάγερν Μονάχου

Με τους τρεις βαθμούς "απέδρασε" από την έδρα της Άουγκσμπουργκ η Μπάγερν Μονάχου που επιβλήθηκε με 3-2 στο βαυαρικό ντέρμπι και συνεχίζει στο... κυνήγι του τίτλου καθώς βρίσκεται μια... ανάσα από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν που βρίσκεται στο +1 έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Η Μπάγερν άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Αλεκσάνταρ Πάβλοβιτς στο 23ο λεπτό μετά από ωραίο γύρισμα του Κομάν ενώ η πίεση που άσκησε στα καρέ των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ντέιβις να γράφει το 2-0 με ωραίο δυνατό σουτ με το δεξί και να δίνει στην ομάδα του... αέρα δυο τερμάτων. Αν και οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Ντεμίροβιτς να μειώνει στο 52ο λεπτό συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι και να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Χάρι Κέιν να βρίσκει δίχτυα για το 3-1 στο 58ο λεπτό και να σημειώνει το 23ο του τέρμα μέσα στη χρονιά. Η Άουγκσμπουργκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 στις καθυστερήσεις (90+4') με πέναλτι του Ντεμίροβιτς.

Στουτγκάρδη να την... πιείς στο ποτήρι "διέλυσε" με πεντάρα τη Λειψία

Ισοπεδωτική ήταν η Στουτγκάρδη απέναντι στη Λειψία που με φοβερή εμφάνιση συνέντριψε με 5-2 τους "ταύρους" και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση μεγαλώνοντας τη διαφορά από τον αντίπαλο της στο +4. Ο Μιγιό έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 25ο λεπτό με πέναλτι ενώ ο Ουντάβ διπλασίασε τέρματα της ομάδας του στο 30ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Σέσκο στο 32ο λεπτό ωστόσο το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε... μονόλογο της Στουτγκάρδης.

Ο Λέβελινγκ πέτυχε το 3-1 με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος (48') ενώ αν και η Λειψία μείωσε σε 3-2 με τον Οπέντα στο 55ο λεπτό, είδε στη συνέχεια τον "σεληνιασμένο" Ουντάβ να βρίσκει δίχτυα άλλες δυο φορές (56', 75') και να κάνει χατ-τρικ ολοκληρώνοντας τον... θρίαμβο για την ομάδα του που εντυπωσίασε με την εμφάνιση της.

Απίθανα πράγματα στο Βόλφσμπουργκ - Κολωνία

Φοβερό σκηνικό εκτυλίχθηκε στον αγώνα της Βόλφσμπουργκ με την Κολωνία καθώς στο 14ο λεπτό, ο βοηθός του διαιτητή, Τόρμπεν Ζίβερ στάθηκε εξαιρετικά άτυχος αφού δέχτηκε τη μπάλα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να μην μπορεί να συνεχίσει. Τη θέση του όπως προβλέπει ο νόμος πήρε ο τέταρτος διαιτητής ενώ ο εκφωνητής στην προσπάθεια του να βρει λύση ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα αν επιθυμεί κάποιος φίλαθλος να καλύψει τη θέση του τέταρτου διαιτητή. Εντέλει διατέλεσε χρέη τέταρτου διαιτητή ο Τομπίας Κρουλ, αθλητικός διευθυντής της Χίφχορν και πρώην τερματοφύλακας των ακαδημιών της Βόλφσμπουργκ ο οποίος έδειξε τη διαιτητική του άδεια και ανέλαβε... δράση. Για την ιστορία, ο αγώνας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, με τον Αλιντού στο 37’ να ανοίγει λογαριασμό στο ματς για την Κολωνία και τον Πρέδες να φέρνει το ματς στα ίσα στο 40ο λεπτό.

Ισόπαλες Χόφενχαϊμ και Χάιντενχαϊμ, κέρδισε η Βέρντερ Βρέμης την Φράιμπουργκ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Χόφενχαϊμ με τη Χάιντενχαϊμ, με τον Ντίνκσι να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 29ο λεπτό και τον Κράμαρις να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 45ο λεπτό από την άσπρη βούλα. Στο άλλο παιχνίδι, η Βρέντερ Βρέμης είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην Φράιμπουργκ της οποίας επικράτησε με 3-1. Ο Ντουκς άνοιξε λογαριασμό στο ματς μόλις στο 9ο λεπτό ενώ ο Γκρίφο ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι στο 28ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, βρήκαν δίχτυα στο 53ο λεπτό με τον Νάινχαμ ενώ ο Μαλατίνι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο Μαλατίνι.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Άιντραχτ - Μάιντς 0-0 (72' Γκέτσε)
Βόλφσμπουργκ - Κολωνία 1-1 (40' Παρέντες / 37' Αλιντού)
Χοφενχάιμ - Χαϊντενχάιμ 1-1 (45+7' πέν. Κράμαριτς / 29' Ντινκτσί)
Βέρντερ - Φράιμπουργκ 3-1 (9' πέν. Ντουκς, 53' Εντζινμά, 90+3' Μαλατίνι / 28' πέν. Γκρίφο)
Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν 2-3 (52', 90+4' πέν. Ντεμίροβιτς / 23' Πάβλοβιτς, 45+5' Ντέιβις, 58' Κέιν)
Στουτγκάρδη - Λειψία 5-2 (25' πέν. Μιγιό, 30', 56', 75' Ουντάβ, 48' Λέβελινγκ / 32' Σέσκο, 55' Οπέντα)
27/01 19:30 Λεβερκούζεν - Γκλάντμπαχ
28/01 16:30 Ουνιόν - Ντάρμστατ
28/01 18:30 Ντόρτμουντ - Μπόχουμ