Συνολικά 24 ομάδες πρόκειται να ριχτούν τη μάχη της κατάκτησης του Euro 2024 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας. Από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, σε δέκα Γερμανικές πόλεις, συνολικά 24 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο της διάκριση, αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ. Διότι Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σημαίνει και χρήμα. Αυτό που θα μοιραστούν οι Ομοσπονδίες. Όχι ισόποσα, αλλά με βάση την πορεία που κάθε μια από αυτές θα καταφέρει να έχει στη διοργάνωση. Όσο περισσότερο προχωρά μια ομάδα, τόσο περισσότερα ευρώ θα μπαίνουν στα ταμεία της.

Euro 2024: Η αναλυτική διανομή των bonus

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έχει αποφασίσει το σύστημα διανομής των μπόνους για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Euro 2024. Συνολικά το ποσό ανέρχεται σε 331 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε ομάδα που μετέχει στο τουρνουά θα εισπράξει ως μπόνους συμμετοχής 9,25 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε ματς το μπόνους ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη νίκη και σε 500.000 ευρώ για την ισοπαλία. Η πρόκριση τους «16» θα αποφέρει επιπλέον 1,5 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες που θα καταφέρουν να συνεχίσουν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Αυτές που θα προκριθούν στα προημιτελικά θα βάλουν στα ταμεία τους ακόμα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοίχως, οι ομάδες των ημιτελικών, άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ.

UEFA EURO 2024 GERMANY TRAILER - THIS ONE'S FOR YOU

Euro 2024: Το ποσό για τους φιναλίστ και τον νικητή

Και φτάνουμε στο ζευγάρι του τελικού του Euro 2024. Οι φιναλίστ θα πάρουν επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ και οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2024 θα εισπράξουν το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το Euro 2024 θα βάλει συνολικά στο ταμείο της, 28,25 εκατ. ευρώ, αν και εφ’ όσον έχει κερδίσει και τους τρεις αγώνες του ομίλου της, στην πρώτη φάση του του τουρνουά. Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Το συνολικό ποσό των 331 εκατ. ευρώ που θα μοιραστεί ανέρχεται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη διοργάνωση, πριν από τέσσερα χρόνια.