Είναι γνωστό ότι Παναθηναϊκός και Απόλλων Πατρών απέχουν... χιλιόμετρα από άποψη ταλέντου, ποιότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας και αυτό ακριβώς απεδείχθη στο κλειστό της "Περιβόλας". Ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του παίζοντας με περίσσεια αυτοπεποίθηση και κυρίως είδε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να... ξεμπουκώνει εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα του παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πλέον το "τριφύλλι" ετοιμάζεται για τη διαβολοβδομάδα της Euroleague με Αρμάνι εντός και Ζαλγκίρις εκτός ενώ ο Απόλλωνας συνεχίζει την προσπάθεια του για παραμονή στην Basket League. 

Αψεγάδιαστος Μήτογλου στο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό

Με τον Ντίνο Μήτογλου να σκοράρει όπως θέλει και με όποιον τρόπο θέλει (14 μόνο στην πρώτη περίοδο), ο Παναθηναϊκός απέκτησε από νωρίς προβάδισμα το οποίο έγινε διψήφιο μετά από κάτι παραπάνω από ένα πεντάλεπτο μετά από τρίποντο του Κέντρικ Ναν (9-19).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqjwn4bl6o9)

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός και προσπαθούσε να χτυπήσει κυρίως με προσωπικές ενέργειες των Αμερικανών του είτε με σουτ από την περιφέρεια με τους "πράσινους" να βγάζουν με σχετική ευκολία τις άμυνες και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με +15 (11-26).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqjy7m9hdip)

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Απόλλωνας μείωσε σε μονοψήφιο (-9) όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Αταμάν επανέφερε τον Ναν στο παιχνίδι ο οποίος παρέα με το ελληνικό δίδυμο των Καλαϊτζάκη και Μωραΐτη έκαναν ότι ήθελαν απέναντι στους περιφερειακούς των Πατρινών και ανέβασαν τη διαφορά του ημιχρόνου στο +20 (29-49).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqkfp4kv0t5)

Ναν, Λεσόρ και Καλαϊτζάκης χαλάρωναν... σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κέντρικ Ναν πήρε προσπάθειες δείχνοντας πως ο μικροτραυματισμός που είχε στο χέρι ανήκει για τα καλά στο παρελθόν. Παράλληλα ο Ματίας Λεσόρ βρήκε τις φάσεις που ήθελε προκειμένου να προσφέρει θέαμα με τις μπασκέτες στο κλειστό της "Περιβόλας" να... τρέμουν σε κάθε κάρφωμά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqlp2w1ldnl)

Ειδική αναφορά αξίζει στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ο οποίος ερχόμενος με... φόρα από την εξαιρετική προσωπική του εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι, έπαιξε με περίσσεια αυτοπεποίθηση φτάνοντας τους 18 πόντους σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής ενώ οι 8 ήταν μόνο σε ένα πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο.

Ο Αταμάν προσπάθησε να δώσει χρόνο και ρυθμό τόσο σε παίκτες που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής όπως οι Μωραΐτης και Μαντζούκας (επέστρεψε από τον τραυματισμό του) όσο κυρίως σε παίκτες που περιμένει αρκετές βοήθειες στη συνέχεια όπως οι Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ.

Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τον αυξημένο του χρόνο και την χαλαρότητα του παιχνιδιού και έβαλε συνεχόμενους πόντους φτάνοντας εν τέλει τους 12 συνολικά μαζί με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-26, 29-49, 44-71, 55-87