Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής μεταφέρθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού για τη φάση των νοκ άουτ και η οικοδέσποινα δεν θα βρίσκεται στα προημιτελικά, αφού η Σενεγάλη προκρίθηκε εις βάρος της στα πέναλτι (1-1, 4-5 πεν.). 

Το παιχνίδι είχε μυρωδιά τελικού, με τους γηπεδούχους, πάντως, να σώζονται από τον αποκλεισμό στο 86', όταν ο τερματοφύλακας Εντουάρ Μεντί υπέπεσε σε ποινή και ο Φρανκ Κέσιε ισοφάρισε το γκολ της Σενεγάλης από το 4', με τον Χαμπίμπ Ντιαλό να εκμεταλλεύεται την πάσα του Σαντιό Μανέ. Ο αρχηγός της Σενεγάλης σούταρε το πέμπτο πέναλτι για την απερχόμενη πρωταθλήτρια Αφρικής, αλλά η ζημιά είχε γίνει στο τρίτο χτύπημα, όταν ο Μούσα Νιακατέ βρήκε το δοκάρι. Οι πέντε ποδοσφαιριστές της Ακτής Ελεφαντοστού ευστόχησαν, με τελευταίο ξανά τον Κέσιε, ο οποίος, σε... swag φάση, σούταρε πάνω από το κεφάλι του τερματοφύλακα της Σενεγάλης, Μεντί. 


Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Θρίαμβος για το Πράσινο Ακρωτήρι


Στο πέμπτο ματς για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και πρώτο χρονικά για τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε μια ιστορική πρόκριση, αφού νίκησε 1-0 τη Μαυριτανία. Ο Ράιαν Μέντες πέτυχε το γκολ στο 88'. Το Πράσινο Ακρωτήρι επανέλαβε την επιτυχία του 2013, όταν είχε προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης που έγινε στη Νότια Αφρική. 

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά είναι οι Ανγκόλα, Νιγηρία, Γουϊνέα, Κονγκό, Πράσινο Ακρωτήρι και Ακτή Ελεφαντοστού. Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, γίνεται άλλο ένα σπουδαίο ματς σε αυτό το στάδιο, καθώς στις 22:00 το Μαρόκο παίζει με τη Νότια Αφρική. Τρεις ώρες νωρίτερα, το Μαλί θα παίξει με την Μπουρκίνα Φάση.