Το τέλος σε μια σπουδαία καριέρα θα ανακοινώσει και τυπικά σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (31/01) ο Μαρκ Γκασόλ ο οποίος πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη. Το παρών στην ανακοίνωση του θα δώσουν τόσο η οικογένεια του όσο και παλιοί του συμπαίκτες αλλά και... αντίπαλοι.

Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Μαρκ Γκασόλ

Ο Μαρ Γκασόλ αγωνίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια στον... μαγικό κόσμο του NBA όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2019 με τους Ράπτορς ενώ ο ίδιος είχε αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός το 2013. Μάλιστα, το 2015 γνώρισε μια σπουδαία διάκριση αφού συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος και έπαιξε σε τρία All Star Game. Σε 970 παιχνίδια με τις φανέλες των Γκρίζλις, Ράπτορς και Λέικερς μέτρησε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1.4 τάπες.



Γκασόλ και... εθνική Ισπανίας

Μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του Γκασόλ στην εθνική Ισπανίας αφού με το εθνόσημο στο στήθος ο Καταλανός άσος κατέκτησε 9 μετάλλια σε επίπεδο Ανδρών μεταξύ των οποίων, δυο χρυσά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2006, 2019), δυο ασημένια Ολυμπιακά (2008, 2012) αλλά και δυο σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011), με τον ίδιο να γράφει με "χρυσά" γράμματα το όνομα του στην ιστορία της "φούρια ρόχα".

Marc Gasol - Spain | All-Star Five | FIBA Basketball World Cup 2019
Μετά το τέλος της καριέρας του στο NBA, ο Γκασόλ επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Τζιρόνα της οποίας είναι και πρόεδρος από το 2014. Η συνεισφορά του στην ισπανική ομάδα είναι τεράστια αφού την βοήθησε να πάρει την άνοδο στην Liga Endesa φορώντας τη φανέλα της μέχρι και την περασμένη σεζόν.