Ένα επικό στιγμιότυπο έλαβε χώρα στην αναμέτρηση του Μαρόκου με τη Νότια Αφρική στο Copa Africa καθώς ο Σοφιάν Άμραμπατ αποβλήθηκε δυο φορές στο ίδιο παιχνίδι από τον διαιτητή. Άπαντες απόρησαν με την συγκεκριμένη απόφαση και φυσικά ακόμα περισσότερο ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, ο μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αποβλήθηκε δυο φορές στον ίδιο αγώνα ο Σοφιάν Άμραμπατ

Ο Άμραμπατ που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Μαρόκου με τη Νότια Αφρική κίτρινη κάρτα, έκανε φάουλ στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Έπειτα από επανεξέταση του VAR, ο Μαροκινός ανακλήθηκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο, με τον ίδιο να θεωρεί ότι πήραν πίσω την απόφαση της αποβολής. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού είδε τον ρέφερι της αναμέτρησης να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αποκλείστηκε το Μαρόκο από το Copa Africa

Το Μαρόκο αν και ήταν ένα εκ των φαβορί της κατάκτησης του Copa Africa, αποκλείστηκε πρόωρα από τη φάση των "16". Από την άλλη η Νότια Αφρική νίκησε με 2-0 το Μαρόκο και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι Έβιντενς Μακγκόπα (57') και Τεμπόχο Μοκοένα (90+4') πέτυχαν τα γκολ για τη "μπαφάνα μπαφάνα" η οποία θα βρει στον δρόμο της για τα προημιτελικά της διοργάνωσης το Πράσινο Ακρωτήρι (03/02, 22:00). Μοιραίος του αγώνα για τους Μαροκινούς ήταν ο Ασράφ Χακίμι ο οποίος έχασε πέναλτι σε ένα αρκετά κομβικό σημείο του παιχνιδιού, στο 85ο λεπτό και όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 1-0.

Τονίζεται ότι λόγω του ότι αποκλείστηκε το Μαρόκο, ο Ελ Κααμπί θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό... νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματίσει και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους τον Μαροκινό επιθετικό.