Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ νικώντας στην παράταση 28-25 τον Ολυμπιακό (κ.δ. 23-23) στο κλειστό της Ηλιούπολης και συγχρόνως του έσπασε το αήττητο, αφού η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έφτασε σε αυτό το παιχνίδι έχοντας 17 στα 17 τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Την ΑΕΚ νίκησε δις στο Super Cup, ως εκ τούτου αυτή η "κιτρινόμαυρη" νίκη λογίζεται και ως ρεβάνς, 

Αγωνιώδες, έντονο και με άρνηση των αντιπάλων να παραδοθούν ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, στο οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Το δράμα ήταν αμιγώς αθλητικό σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς ο Ολυμπιακός είχε δύο φορές την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Νταν Τέπερ, έκανε δύο ασύλληπτες επεμβάσεις, την πρώτη σε πέναλτι του Σλίσκοβιτς 27'' πριν τη λήξη και τη δεύτερη σε τετ α τετ του Πάσσια, στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, με την μπάλα να εκσφενδονίζεται και να κολλάει στο ταβάνι. 

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ισορροπία τρόμου


Αν εξαιρεθεί το αρχικό 6-3 με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, το παιχνίδι ήταν μια... ξιφομαχία ακροβατών πάνω σε λεπτή κλωστή. Σε εκείνο το σημείο οι "ερυθρόλευκοι" αναγκάστηκαν να παίξουν διαδοχικά με δύο δίλεπτες αποβολές, του Σλίσκοβιτς και του Μοντόρο, κάτι που επανέφερε την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Ουδεμία ομάδα μπόρεσε να προηγηθεί πάνω από δύο γκολ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ κατά κανόνα, έπειτα από κάθε γκολ, οι γροθιές ήταν υψωμένες. 

Με τον Σάββα Σάββα να βρίσκεται σε... αποστολή, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος του 20-21, να προηγηθεί 22-21 και 23-22 και να πλησιάσει στο να πάρει την πρόκριση. 

Αυτό δεν συνέβη και οι δύο ομάδες πήγαν στον έξτρα χρόνο. Στο πρώτο πεντάλεπτο της παράτασης, οι δύο ομάδες ήταν σε ισορροπία, αλλά στο δεύτερο η ΑΕΚ, που έκανε μια σπουδαία αμυντική προσπάθεια και κράτησε αλώβητο τον άξονά της συνολικά στο ματς, ενώ "χτυπούσε" στην κόντρα ακόμα και αφού δεχόταν γκολ, έκανε ένα 3-0 και μπόρεσε να πάρει την πρόκριση. Στον Ολυμπιακό φυσικά θα οικτίρουν εαυτόν για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, στην οποία είχαν σημαντική διπλή ευκαιρία για να περάσουν και να πετύχουν τη 18η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια την περίοδο 2023-24. 





Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ 


Τα αποτελέσματα της φάσης των "16": Ολυμπιακός-ΑΕΚ , Πυλαία-Χιλιώτης Δράμας 23-29, Βριλήσσια-Αερωπός Έδεσσας 35-27, Πανελλήνιος-Διομήδης Άργους 27-25, ΧΑΝΘ-Κιλκίς 23-37, Πανσερραϊκός-ΑΣΕ Δούκα 24-46, Ζαφειράκης Νάουσας-ΠΑΟΚ 17-23, ΑΕ Χαλανδρίου-Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας 16-37. 

Τα ζευγάρια των προημιτελικών (7 Φεβρουαρίου-18:00): ΑΕΚ-Χιλιώτης Δράμας, Βριλήσσια-Πανελλήνιος, ΓΑΣ Κιλκίς-ΑΣΕ Δούκα, ΠΑΟΚ-Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφεια. 

Το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος χάντμπολ Ανδρών πρόκειται να διεξαχθεί στις 6 και τις 7 Απριλίου 2024.