Ειδικά μεταξύ φίλων, όπως είναι οι αφρικανικές χώρες, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι η πιο έμπειρη ομάδα που νικάει, σε αυτήν την περίπτωση η Νιγηρία την Ανγκόλα, 1-0, στον πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Οι "Super Eagles" είχαν τον πιο κλινικό παίκτη στο γήπεδο "Felix Houphouet-Boigny" στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν. Ο Μόουζες Σιμόν είναι εκείνος που έκανε τη ζημιά στην ομάδα της Ανγκόλα, κυρίως με την κίνησή του στο 41', όταν βρέθηκε στα αριστερά με τον κεντρικό αμυντικό Τζόναθαν Μπουάφου. Ο Σιμόν τσίμπησε την μπάλα και είχε όλο το χώρο του κόσμου και να την δώσει, αφού ο Βίκτορ Όσιμεν τράβηξε μέσα στην περιοχή τους υπόλοιπους Ανγκολέζους αμυντικούς, στον Αντεμόλα Λούκμαν, ο οποίος με δυνατό πλασέ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. 

Νιγηρία-Ανγκόλα: Ασφάλεια πίσω από την μπάλα 

Ο Σιμόν, ταχύς και με δυνάμεις και διάθεση για πρες, κυρίως στο αμυντικό μισό της Ανγκόλα, ήταν ακριβώς ο παίκτης που ήθελε για αυτό το ματς ο Ζοσέ Πεσέιρο. Η Νιγηρία επιτίθετο κυρίως με πρόσωπο στο τέρμα και ήταν εξόχως επικίνδυνη, κυρίως επειδή υπήρχε αμεσότητα στις προσπάθειές της. Η Άνγκολα, που είχε παίκτες για να πιέσει, έμοιαζε λίγο πιο επιθετική, αλλά και αφελής, αφού οι "Super Eagles" έμοιαζαν να περιμένουν τη στιγμή τους για να βάλουν το δεύτερο γκολ. 

Δεν σημαίνει ότι αυτή η ισορροπία στη ζυγαριά, δηλαδή σε αυτό που ήθελαν να κάνουν οι δύο ομάδες, έβγαλαν τη Νιγηρία καθ' ολοκληρία νικήτρια. Είναι σίγουρο, όμως, ότι η Ανγκόλα των τεσσάρων τελικών εντός εστίας ουδόλως πλησίασε στον αριθμό των expected goals που ήθελε, δηλαδή των σουτ υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις. Εκτός αν υποτεθεί ότι το σουτ του Ζίτο Λουβούμπο, που μπήκε αλλαγή στο ματς και προσπάθησε να αλλάξει το μομέντουμ, το οποίο απέκρουσε ο Στάνλεϊ Νουαμπάλι στο 89', ήταν κλασική ευκαιρία. 

Η Νιγηρία, που έχει κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το 1980, το 1994 και το 2013, θα παίξει με έναν εκ των Πράσινου Ακρωτηρίου και Νότιας Αφρικής, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να ανταμώσουν το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 22:00.