Ο θάνατος του Καρλ Γουέδερς στην ηλικία των 76, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, βύθισε στο θρήνο την οικογένειά του και τους θαυμαστές των ταινιών "Rocky" από άκρου εις άκρον της οικουμένης, καθώς επρόκειτο για τον "Απόλο Κριντ", τον πρώτο αντίπαλο του Σιλβέστερ Σταλόνε στην έναρξη της σειράς ταινιών και προπονητή του αργότερα, που βρήκε το θάνατο στο ρινγκ από τον Ιβάν Ντράγκο, στο τέταρτο, εμβληματικό φιλμ.  


Η οικογένειά του έβγαλε την εξής ανακοίνωση: "Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή. Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος". 

Rocky Balboa Trains with Apollo Creed | ROCKY III


Καρλ Γουέδερς: Ποιος ήταν ο "Απόλο Κριντ"

Ο Καρλ Γουέδερς έκλεισε, 18 μέρες πριν το θάνατό του, τα 76 του, αφού γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1948 εκεί που δημιουργήθηκε ο θρύλος της τζαζ, στη Νέα Ορλεάνη της πολιτείας Λουιζιάνα. Ικανός στα σπορ εξ απαλών ονύχων, κέρδισε υποτροφία για το λύκειο St Augustine, και αυτό χαροποίησε την οικογένειά του, η κεφαλή της οποίας, δηλαδή ο πατέρας του, ήταν εργάτης. 

Άλλαξε λύκειο, και αποφοίτησε στα 18 του από το Long Beach Poly. Μέχρι τότε είχε κάνει λογιώ λογιώ σπορ: πυγμαχία, αμερικανικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο... κανονικό, γυμναστική, τζούντο και και πάλη. 

Με την αθλητικότητα εμφυσημένη σε σώμα και αίμα, ο Γουέδερς έγινε κομπάρσος. Έπαιξε σε δύο ταινίες του φίλου του Άρθουρ Μαρκς, τις "Bucktown" (1975) και "Friday Foster" (1975). Μάλιστα, εμφανίστηκε και σε κωμική σειρά, το "Good Times" για ένα επεισόδιο, κάνοντας έναν υποψιασμένο για απιστία της συζύγου του με το Τζέι Τζέι, έναν από τους προταγωνιστές της σειράς, και, κατόπιν τούτου, θυμωμένο σύζυγο. 

Το 1976, με το "Ρόκι", ήρθε η αναγνώριση. Πήρε μέρος σε τέσσερις ταινίες της σειράς και τον σκότωσε στο ρινγκ ο Ιβάν Ντράγκο. 

Τι άλλο έκανε; Εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς "Kung-Fu", με όνομα "The Brothers Caine", με θέμα το κουνγκ φου, το 1975, και σε ακόμα ένα της σειράς Cannon με τίτλο “The Hero”. Έπαιξε, επίσης στο πιο γνωστό ως ταινία σίριαλ "Starsky and Hutch" το 1976, όταν πια ο πρώτος "Rocky" ήταν στις αίθουσες, όπως και στο επεισόδιο της σειράς "Barnaby Jones", με τίτλο “The Bounty Hunter”, ερμηνεύοντας το δραπέτη Τζακ Χόπερ.