Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζονται με παιχνίδια για την Premier League, τη Liga και τη Serie A που έκλεισαν αγωνιστικές, παρ' όλα αυτά μπορεί να αποκτήσουν ιδιαίτερη σημασία σε βάθος χρόνου. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Μπρέντφορντ στο παιχνίδι που έκλεισε την 23η αγωνιστική της Premier League και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξέρει ότι η ομάδα του είναι φαβορί για το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Αγγλία. 


Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Η Σίτι έχει ξεκινήσει το σερί τίτλου 


Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη της στην Premier League, κάτι που σημαίνει πως το σερί συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων, που κάνει κάθε χρόνο, βρίσκεται εν ισχύι. Έφτασε τα εννιά διαδοχικά "τρίποντα", αν και δύο εξ αυτών των παιχνιδιών ήταν ο ημιτελικός και ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, ενώ δεν έχει χάσει βαθμό στο πρωτάθλημα από το εντός έδρας 2-2 με την Κρίσταλ Πάλας, στις 16 Δεκεμβρίου. 

Στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ, μάλιστα, το οποίο ήταν ιστορικό για τον Φιλ Φόντεν, ο οποίος έκανε το δεύτερο χατ τρικ της καριέρας του μετά το 6-3 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προηγούμενη σεζόν, ο Κέβιν ντε Μπρόινε και ο Έρλινγκ Χάαλαντ έπαιξαν για πρώτη φορά φέτος μαζί από την αρχή στην ίδια ενδεκάδα. 

Η Σίτι έφτασε τους 49 βαθμούς και έχει τους ίδιους με την Άρσεναλ και δύο λιγότερους από τη Λίβερπουλ, όμως έχει και παιχνίδι λιγότερο, οπότε είναι η ευνοημένη από την ήττα των "κόκκινων" την Κυριακή με σκορ 3-1 στο "Emirates". 

Η Μπρέντφορντ, που άνοιξε το σκορ στο 21' με τον Νιλ Μοπέ -ο οποίος έκανε... headlines στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας για τη μίμηση του πανηγυρισμού του Τζέιμς Μάντισον στην ήττα της ομάδας του 3-2 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, αλλά και την κόντρα που συνεχίστηκε έξω από το γήπεδο- παραμένει στη 15η της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, έχοντας παίξει ισάριθμα ματς. 


Πρώτη νίκη της Σεβίλλης στη Liga για το 2024


Η Σεβίλλη νίκησε! Η ομάδα από την Ανδαλουσία κατέκτησε το πρώτο "τρίποντό" της στο πρωτάθλημα το 2024 με την εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Ράγιο Βαγεκάνο, στο οποίο μετρούσε, ως το βράδυ της Δευέρας, 5 Φεβρουαρίου, δύο νίκες στο Κύπελλο. Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη νίκη σε 23 ματς στη Liga και η ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες την οφείλει στον Νεσίρι, που πέτυχε τα δύο γκολ.

Η Σεβίλλη, πλέον, μετά τη νίκη στο "Βαγέκας", έχει 20 βαθμούς και είναι με Θέλτα και Μαγιόρκα ακριβώς πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Η τρίτη από το τέλος Κάντιθ έχει 17. Η Ράγιο Βαγεκάνο, από την πλευρά της, που με τον Παλαθόν ισοφάρισε προσωρινά, έχει 24 βαθμούς και είναι 13η, ισόβαθμη με τη Βιγιαρεάλ. 

Ανάσα δροσιάς με Ντε Ρόσι για τη Ρόμα

Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να έφυγε από τη Ρώμη με τους οδυρμούς των οπαδών των "τζιαλορόσι" για σάουντρακ, πάντως ο Τζουζέπε ντε Ρόσι, θρύλος της ομάδας, που έβαλε το κεφάλι του στη λαιμητόμο και τον αντικατέστησε, έχει ξεκινήσει τη θητεία του με τρεις διαδοχικές νίκες στη Serie A. Τελευταία, και πιο άνετη, το 4-0 επί της Κάλιαρι με τα δύο γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα, το ένα του Λορέντσο Πελεγκρίνι, που άνοιξε το σκορ στο "Ολίμπικο" μόλις στο 2' και το ένα του Ντιν Ντόνι Χούιζεν, που έκλεισε το δείκτη του σκορ στο 59'. 

Η Ρόμα έφτασε τους 38 βαθμούς και προσπέρασε την Μπολόνια, αφού βρέθηκε ξανά στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από 23 ματς, ενώ η Κάλιαρι φαίνεται τρίτη από το τέλος με 18 βαθμούς, όμως έχει όσους η Βερόνα, που είναι από πάνω της, αλλά και η Έμπολι, που είναι από κάτω.