Η Ισπανία νίκησε την Ελλάδα 16-8 για τη δεύτερη αγωνιστική του β' ομίλου στο τουρνουά πόλο Γυναικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ντόχα και η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Κίνα την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, στις 19:30 προκειμένου να παίξει με το βατό αντίπαλο του Καζακστάν στα χιαστί για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών της Ελλάδας μπήκε στο παιχνίδι του "Aspire Dome" στην Ντόχα, για να αντιμετωπίσει την Ισπανία, με επιθυμία αγαστή και κίνητρο μεγαλύτερο από ό,τι θα είχε σε ένα ματς που θα έκρινε απλώς την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η διακύβευση για την Εθνική είχε χρονικό διάνυσμα 26 ημερών, δηλαδή όσες μέρες παρήλθαν από τις 11 Ιανουαρίου, όταν η Ελλάδα έχασε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν 13-5. Υπήρχαν ανεπαίσθητες διαφορές στο πόσο ανταγωνιστική ήταν η ομάδα, αφού προέβαλε αντίσταση, αλλά οι αριθμοί παρέμειναν αμετάβλητοι, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy52ycl2ko1)

Υπήρχε περισσότερος παλμός, περισσότερη θέληση, μεγαλύτερος πόθος, διανοητικό βάσανο, παρ' όλα αυτά, όταν το ρεζουμέ έγινε, η διαφορά στο σκορ ήταν μηδαμινή -στην πραγματικότητα η Ισπανία νίκησε με τη διαφορά της Ολλανδίας, και η σκέψη επώδυνη: τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή, η Εθνική απέχει της σύγκρισης με τη "Ρόχα". Για δεύτερο διαδοχικό ματς απέναντι στις Ίβηρες, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και να είναι όσο ανταγωνιστική θα ήθελε. Μπορεί να έτυχε, αλλά η επανάληψη υποχρεώνει την ερώτηση για το αν πρόκειται για πραγματικότητα ή για μια σατανική σύμπτωση. Το πρόσωπο της αρχηγού Μαργαρίτας Πλευρίτου, μετά τη λήξη, ένα κράμα θυμού και απορίας, "μίλησε" δυνατά. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy4jise7qe1)

Ισπανία-Ελλάδα: Η άμυνα στο λιγότερο


Και τι δεν δοκίμασε η Αλεξία Καμμένου, που ήταν μείον δύο παίκτριες λόγω ασθένειας των Νικόλ Ελευθεριάδου και Ιωάννας Χυδηριώτη, προκειμένου να αναχαιτίσει όσο γινόταν τις πολίστριες του Μίκι Ότσα. Έπαιξε με δύο φουνταριστές, προσπάθησε μέσω του αμυντικού πλάνου να στείλει την μπάλα πλάγια για να μην πάει στα δύο μέτρα, εκεί που δέσποζε η Μάικα Γκαρσία, έπαιξε άμυνα μαν του μαν χωρίς βοήθειες, αλλά το παιχνίδι στράβωσε ξανά με σχετική ευκολία. Η Καμμένου στάθηκε, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, και στην ψυχολογία, αφού οι χαμένες ευκαιρίες της Εθνικής στον παίκτη παραπάνω έδινε στην Ισπανία την ευχέρεια να είναι πιο άνετη κυρίως στο δικό της επιθετικό μισό. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy4mtg78md5)




Πάντως, η Ελλάδα μπόρεσε στο πρώτο οκτάλεπτο να είναι ανταγωνιστική, και αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού στην Ολλανδία, όταν η φλόγα έμοιασε να σβήνει μετά το... πρώτο γκολ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy4tmpeg6kp)




Στο τέλος, οι Ισπανίδες είχαν εννιά επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω από τις οποίες πήραν έξι γκολ. Η Ελλάδα, αντιθέτως, πήρε πέντε περισσότερες αποβολές και ευστόχσε σε τρεις λιγότερες. Το 3 στα 14 ήταν ποσοστό αποκαρδιωτικό, αφού το όλον είναι 11 επιθέσεις χαμένες, που δεν γίνεται κιόλας να αντικατασταθούν, ενώ δημιουργούν φθορά. Από εκεί και ύστερα, δεν μπόρεσε να κάνει οτιδήποτε για την Μπέα Ορτίθ, αλλά ούτε κι όταν η "Ρόχα" έκανε τα σερί της που έκριναν το ματς: από το 2-1 με το οποίο προηγήθηκε η "γαλανόλευκη" με 2'18'' για τη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου, το σκορ μετατράπηκε σε 5-2. Έπειτα, το 5-4 έγινε 7-4 και το 7-5 μετατράπηκε σε 10-5. Η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε το έκτο ελληνικό γκολ με τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά το σκορ ήταν ήδη 11-6 και όλα είχαν κριθεί. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy51dsft0up)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy52ycl2ko1)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy550avhyxl)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy58fb8gdkp)


Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει για τη δεύτερη θέση του ομίλου με την Κίνα, την Πέμπτη στις 19:30, ένα παιχνίδι που μπορεί να μην απειλείται με αποκλεισμό, αλλά αν ηττηθεί θα παίξει πολύ νωρίς με την Ολλανδία ή, στη χειρότερη περίπτωση, τις ΗΠΑ. 

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2.

Ισπανία (Μ. Όκα): Έστερ, Εσπάρ 2, Ορτίθ 5, Πέρεζ, Κρέσπι, Έλενα Ρουίθ 1, Φόρκα 2, Κάμους, Γκαρσία 3, Λέιτον 1, Τέρε, Αριάντα Ρουίθ 1, Πιράλκοβα 1.

Ελλάδα (Α. Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.


Η βαθμολογία του β' ομίλου: Ισπανία 6, Ελλάδα 3, Κίνα 2, Γαλλία 1.