Η Ιλκνούρ Ακτάς είναι η πρώτη προπονήτρια στην ιστορία του αλβανικού ποδοσφαίρου που αναλαμβάνει τις τύχες κάποιας ομάδας, με την Σκουμπίνι να δίνει την ευκαιρία στην Τουρκάλα για να δείξει τις δυνατότητες της.

Γράφει ιστορία στην Αλβανία η Ιλκνούρ Ακτάς ως προπονήτρια της Σκουμπίνι

Η Ακτάς ήταν μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής στο πάγκο της Σκουμπίνι, αλλά μετά τη φυγή του συνεργάτη της, Βλάντιμιρ Ντζόνι, ανέλαβε την τύχη της ομάδας. Η Τουρκάλα τεχνικός στο παρελθόν έχει βρεθεί στα τμήματα υποδομής της Φενερμπαχτσέ ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στις γυναικείες ομάδες των Χατάισπορ και Ρίζεσπορ. Τη δεδομένη στιγμή η Ακτάς ήταν και υπεύθυνη ακαδημιών της Σκουμπίνι με το ρόλο της στην ομάδα να αναβαθμίζεται.


Σκουμπίνι: "Έίναι ένα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες προπονήτριες"

Η Σκουμπίνι σε ανακοινωσή της τόνισε πως "αυτή η απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες προπονήτριες και την ανάληψη μεγαλύτερου ρόλου στο ποδόσφαιρο", δίνοντας την ευκαίρια στην 47χρονη προπονήτρια να αποδείξει πως δεν βρέθηκε τυχαία σε αυτή τη θέση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ακτάς θα έχει το ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή με τη διοίκηση της αλβανικής ομάδας να ψάχνει ήδη για προπονητή. Θα κάνει ντεμπούτο στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στις Ορικού την ερχόμενη Κυριακή (11/02) με την Σκουμπίνι να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του δεύτερου γκρουπ στην τρίτη κατηγορία του αλβανικού ποδοσφαίρου.