Τα ψέματα τελείωσαν στην περίπτωση του Ντάνι Άλβες, με τη δίκη του για σεξουαλική επίθεση να ξεκινάει στη Βαρκελώνη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι προφυλακισμένος τους τελευταίους μήνες και περιμένει την έκβαση της υπόθεσης για να μάθει την ποινή του.

Ξεκίνησε η δίκη του Ντάνι Άλβες - Κινδυνεύει με πολυετή κάθειρξη

Στη δίκη του Ντάνι Άλβες που θα την καλύψουν 270 δημοσιογράφοι έχουν στραφεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις περισσότερες χώρες. Η είδηση πως ο Βραζιλιάνος επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή γυναίκα τις παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2023 έσκασε σαν «βόμβα», με τον ίδιο αρχικά να αρνείται τα πάντα.

Τώρα, όμως, βρίσκεται ένα βήμα από την πολυετή κάθειρξη, καθώς οι δικαστές βρήκαν στοιχεία για τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε. Μάλιστα, 28 θα είναι οι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην πολύκροτη αυτή δίκη που θα κρίνει τη συνέχεια της ζωής του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.

Το αρμόδιο δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δηλώσεις του φερόμενου θύματος και οι καταθέσεις μαρτύρων και οι εκθέσεις εμπειρογνωμόνων που εμφανίζονται στην υπόθεση πρέπει να θεωρηθούν επαρκείς για τον σκοπό αυτόν, με την επιφύλαξη της τελικής έκβασης μετά την ολομέλεια», σχολιάζοντας πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει την κατάληξη της υπόθεσης, αλλά οι κατηγορίες έχουν βάση. 


Ο τρόπος που θα προφυλαχθεί το θύμα στη δίκη του Ντάνι Άλβες

Ενδιαφέρον μάλιστα προκαλεί ο τρόπος που θα διεξαχθεί η δίκη, καθώς όταν το φερόμενο θύμα κληθεί να καταθέσει, οι δημοσιογράφοι δεν θα επιτραπεί να τη δουν. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι το μοναδικό μέρος της δίκης που δεν θα πραγματοποιηθεί με κόσμο, αφού στόχος είναι να διασφαλιστεί η ταυτότητα του φερόμενου θύματος.

Χαρακτηριστικά, για να μην υπάρξει η πιθανότητα διαρροής της ταυτότητάς της θα παραμορφωθεί η φωνή της και η εικόνα της θα είναι αλλοιωμένη. Σημειώνεται δε ότι θα χωρίζει τον Ντάνι Άλβες με την καταγγέλλουσα μια οθόνη έτσι ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή των δυο τους.