Ο εμβληματικός Ντιντιέ Ντρογκμπά, που πανηγύρισε την πρόκριση της Ακτής Ελεφαντοστού στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μετά το 1-0 στον ημιτελικό με τον Κονγκό, έχει πικρή εμπειρία από τη διοργάνωση, την οποία χρειαζόταν να κατακτήσει ακόμα περισσότερο και από το Champions League. Ο Ντρογκμπά δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο, αποχώρησε το 2014 και ένα χρόνο αργότερα η Ακτή, με ηγέτη τον Γιάγια Τουρέ, νίκησε για πρώτη φορά στην Ιστορία της, την Γκάνα στα πέναλτι. 

Πια, στον τελικό της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου, με τη Νιγηρία, η οποία πέρασε στα πέναλτι (κ.δ. 1-1, πεν. 4-2) τη Νότιο Αφρική, έχει την ευκαιρία να το πετύχει για δεύτερη φορά. Ο Ντρογκμπά, βεβαίως, αγαπά την πατρίδα του όπως τη ζωή του, άλλωστε για χρόνια, από το 2004 έως το 2007, έγινε ο πρεσβευτής της ειρήνης για την Ακτή και η 4η Μαρτίου είναι ημερομηνία χαραγμένη στη μνήμη του. 

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Βασιλιάς και οργανωτής

Ο Ντρογκμπά βρέθηκε την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στο "Alassane Ouattara" του βόρειου Αμπιτζάν, και οργάνωνε τις στιγμές πάθους στις εξέδρες του σταδίου που φέρει το όνομα του 81χρονου πρωθυπουργού της χώρας. 



Ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι έζησε ως το μεδούλι την αγωνία και πανηγύρισε μέχρι μυελού οστέων την πρόκριση. "King Didi", δηλαδή "βασιλιά Ντίντι", τον αποκάλεσε η ανάρτηση που έγινε από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αφρικής στην πλατφόρμα X και λόγος διαφωνίας δεν υπάρχει.