Το όνειρο για κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής "εντός έδρας" συνεχίζεται για την Ακτή Ελαφαντοστού. Οι Ιβοριανοί μπορεί να έμειναν με 10 παίκτες από το 43', μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ όμως με... διπλό buzzer beater και πήγαν το παιχνίδι στην παράταση με γκολ του Αντινγκρά στο 90+1' αλλά και τελικά πήραν την πρόκριση με γκολ του Ντιακιτέ στο 120+2'! Έστω και μέσω της... τελευταίας στιγμής (προηγήθηκαν από... σπόντα ως τρίτοι από τον όμιλο), οι οικοδεσπότες έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, εκεί όπου τους περιμένει το Κονγκό των Μαζουακού και Μπακαμπού!

Μοιραίος ο Κοσουνού για την Ακτή Ελεφαντοστού, προηγήθηκε με... γκολάρα το Μάλι

Το Μάλι ήταν αυτό που ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά την αναμέτρηση. Μάλιστα στο 8ο λεπτό οι "Αετοί" διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι (σε χέρι του Κοσουνού) το οποίο ο VAR έστειλε τον διαιτητή να το δει αλλά εκείνος ούτε τότε συγκινήθηκε. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στο 16' καθώς ο Κοσουνού έκανε άτσαλο μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τραορέ της Χαλ αλλά αστόχησε με τον Γιαχία Φοφανά να του λέει "όχι".

Ο Ιβοριανός τερματοφύλακας κρατούσε την εστία του απαραβίαστη όντας σταθερότατος. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά για την ομάδα του η οποία και δεν μπορούσε να απειλήσει στην επίθεση, και έμεινε με 10 παίκτες χάρη σε αποβολή του Κοσουνού. Ο αμυντικός της Λεβερκούζεν σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει αυτή την αναμέτρηση, αν και με αυτόν τον αποκλεισμό θα είναι δύσκολο.

Το Μάλι μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να προηγηθεί όμως ο Χαϊνταρά σταμάτησε ξανά πάνω στον γκολκίπερ Φοφανά. Εν τέλει η κυριαρχία των "τυπικά" γηπεδούχων (πιο "τυπικά" δε γίνεται) ανταμείφθηκε στο 71' χάρη στο εκπληκτικό τέρμα του Νενέ ο οποίος στο 63' είχε περάσει ως αλλαγή αντί του "μοιραίου" μέχρι εκείνο το σημείο Τραορέ. Την ασίστ στο γκολ έδωσε ο Ντιαντιέ Σαμασέκου όμως το γκολ ήταν καθαρά ενέργεια του νεαρού εξτρέμ της Σάλτσμπουργκ. 

Με... διπλό buzzer beater πήρε την πρόκριση η Ακτή Ελεφαντοστού!

Στα τελευταία λεπτά οι "οικοδεσπότες" της διοργάνωσης θέλησαν να δώσουν ότι είχαν μπροστά στον κόσμο τους, έστω κι ας αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο με τον Ντιακιτέ να προειδοποιεί στο 83'. Στο 86' ο προπονητής των Ιβοριανών πέρασε στο παιχνίδι τον Σιμόν Αντινγκρά και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο μεσοεπιθετικός της Μπράιτον ισοφάρισε με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση. 

Στην παράταση οι φάσεις ήταν ελάχιστες με τους δύο τερματοφύλακες να μην ανησυχούν ιδιαίτερα και τους προπονητές να ετοιμάζονται για πέναλτι. Όμως ο Ντιακιτέ είχε άλλη άποψη. Με φανταστικό γκολ με τακουνάκι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεμς έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά! 

Στο τέλος ο σκόρερ Ντιακιτέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια στιγμή μέγιστης απερισκεψίας καθώς θα χάσει τον ημιτελικό κόντρα στο Κονγκό. Αποβλήθηκε και ο Τραορέ στο τέλος της αναμέτρησης λόγω... επίθεσης στον διαιτητή.