Πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία της τελευταία ημέρα των ανταλλαγών στο NBA, αλλά στο φινάλε αποδείχθηκε πως ήταν μία... φούσκα. Οι σούπερ σταρ έμειναν στις ομάδες τους, με λίγες περιπτώσεις να είναι αυτές που έκαναν τη διαφορά τελικά.

Αμετακίνητος ο Βεζένκοφ - Πήρε ανταλλαγή για τους Χόρνετς ο Μίσιτς στο NBA

Το ελληνικό ενδιαφέρον ήταν έντονο στην "trade deadline" του NBA, με την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ να απασχολεί αρκετές ομάδες. Τελικά όμως, πολύ κακό για το... τίποτα μιας και ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού έμεινε αμετακίνητος καθώς η ομάδα του δεν προχώρησε σε κάποια κίνηση αναφορικά με την υπόθεση του.

Αντίθετα, το δεύτερο μεγάλο όνομα που "μεταπήδησε" από τη Euroleague στο NBA το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε τελικά ομάδα. Ο λόγος για τον Βασίλιε Μίσιτς που "μετακόμισε" από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους Σάρλοτ Χόρνετς, με τον Σέρβο γκαρντ να αλλάζει περιφέρεια βρισκόμενος πλέον στην Ανατολή.


Στους Μπακς τα δικαιώματα του Αγραβάνη στο NBA - Όλες οι ανταλλαγές της ημέρας

Από τις κινήσεις που προκάλεσαν ενδιαφέρον στο ελληνικό κοινό ήταν όταν οι Μιλγουόκι Μπακς έστειλαν στους Σακραμέντο Κινγκς τον Ρόμπιν Λόπεζ με εκείνος να δίνουν τα δικαιώματα του Δημήτρη Αγραβάνη στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μαζί με την προσθήκη του Πάτρικ Μπέβερλι τα "ελάφια" ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους.



Οι ανταλλαγές που προκάλεσαν αίσθηση ήταν εκείνη του Πι Τζέι Ουάσινγκτον στους Ντάλας Μάβερικς με την ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς να δίνουν με τη σειρά τους, τους Γκράντ Γουίλιαμς και Σεθ Κάρι μαζί μ' ένα πικ πρώτου γύρου στους Σάρλοτ Χόρνετς



Μία ακόμη κίνηση που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των ομάδων ήταν εκείνη του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς που άφησε τους Ντιτρόιτ Πίστονς για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και τους Νικς με τον Γάλλο να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο.



Όλες οι ανταλλαγές της ημέρας:

Μιλγούοκι Μπακς: Πάτρικ Μπέβερλι από 76ερς , δικαιώματα Δημήτρη Αγραβάνη από Κινγκς

Σακραμέντο Κινγκς: Ρόμπιν Λόπεζ από Μπακς, παραμονή Βεζένκοφ στην ομάδα

Ντάλας Μάβερικς: Πι Τζέι Ουάσινγκτον από Χόρνετς, Ντάνιελ Γκάφορντ από Γουίζαρντς

Σάρλοτ Χόρνετς: Γκράντ Γουίλιαμς, Σεθ Κάρι από Μάβερικς, Βασίλιε Μίσιτς, Τρε Μαν, Ντάβις Μπέρτανς από Οκλαχόμα

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: Γκόρντον Χέιγουορντ από Χόρνετς

Νιου Γιορκ Νικς: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Άλεκ Μπερκς από Πίστονς

Ντιτρόιτ Πίστονς: Ντάνουελ Χάουζ από 76ερς, Κουέντιν Κράιμς, Εβάν Φουρνιέ, Μαλάκι Φλιν, Ράιαν Αρτσιντιάκονο από Νικς


Ιντιάνα Πέισερς: Κόρι Ζόσεφ από Γουόριορς, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ από Σπερς

Μπόστον Σέλτικς: Τζέιντεν Σπρίνγκερ από 76ερς

Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Ντάλανο Μπάντον

Σαν Αντόνιο Σπερς: Μάρκους Μόρις από Ιντιάνα

Τορόντο Ράπτορς: Σπένσερ Ντιγουίντι από Νετς

Μπρούκλιν Νετς: Ντένις Σρέντερ από Ράπτορς

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς: Ρισόν Χολμς από Μάβερικς

Στις περισσότερες ανταλλαγές συμπεριλήφθηκαν και πικς πρώτους και δεύτερου γύρου, για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι διαδικασίες.