Δεν έπονται μόνο το Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga, το Ρεάλ Μαδρίτης-Τζιρόνα στη LaLiga και το Ρόμα-'Ιντερ στη Serie A το Σάββατο, για την enfant gate των αναμετρήσεων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και η έναρξη, μεσοβδόμαδα, των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, δηλαδή Champions League, Europa League, Conference League, όταν και το παλκοσένικο θα γίνει διεθνές. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Με Μάλεν επικράτησε η Ντόρτμουντ

Στην Bundesliga, που το παιχνίδι της πρωτοπόρου Λεβερκούζεν με τη δεύτερη Μπάγερν αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, διότι θα μπορούσε είτε να οδηγήσει στην αποκαθήλωση είτε στο προσπέρασμα των Βαυαρών στην πρώτη θέση, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 3-0 την Φράιμπουργκ εντός έδρας και πλέον έχει 40 βαθμούς σε 21 παιχνίδια, ισοβαθμώντας με την τρίτη Στουτγάρδη, ενώ η πέμπτη Λειψία (αμφότερες με παιχνίδι λιγότερο) έχει 36. Δύο γκολ έβαλε ο Μάλεν, στο 16' και στο 45+7', και ένα ο Φούλκρουγκ στο 87', με τους "κιτρινόμαυρους" να επιστρέφουν στις νίκες, ύστερα από τη "λευκή" ισοπαλία εκτός έδρας με την Χάιντενχαϊμ.

Η Ντόρτμουντ, πάντως, δεν παίζει μεσοβδόμαδα στο Champions League, αφού το πρώτο ματς για τη φάση των "16" στο Αϊντχόφεν είναι προγραμματισμένο για τις 21 Φεβρουαρίου. Από τη μεριά της, η έβδομη της Bundesliga με 28 βαθμούς Φράιμπουργκ θα δοκιμαστεί την Πέμπτη στην έδρα της Λανς για τα μπαράζ της φάσης των "16" στο Europa League. 

Serie A: Ακόμα πιο δύσκολα για τη Σαλερνιτάνα 


Ο Φίλιπο Ιντσάγκι δεν είχε τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη στην αποστολή της Σαλερνιτάνα για το εντός έδρας παιχνίδι της με την Έμπολι, που άνοιξε την 24η αγωνιστική της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι "βύθισαν" έτι περαιτέρω τους ουραγούς της βαθμολογίας, κρατώντας τους, με τη νίκη με σκορ 3-1, στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς, ενώ οι ίδιοι έφτασαν πια τους 21, τρεις πάνω από την τρίτη από το τέλος Βερόνα και τη δεύτερη Κάλιαρι. 

Η Σαλερνιτάνα, που ισοφάρισε με τον Γουάισμαν στο 69' το αυτογκόλ του Ζανόλι από το 23', ήλπιζε να πάρει κάτι από το ματς, αλλά στο 88' ο Νιάνγκ και στο 90+4' ο Κανσελιέρι τής έκοψαν τα φτερά. 

LaLiga: Πέρασε από το Κάντιθ η Μπέτις


Τέλος, για το ματς που άνοιξε την 24η αγωνιστική της LaLiga, η Μπέτις νίκησε την Κάντιθ εκτός έδρας 2-0, με γκολ του Χοσέ στο 6' και του Φορνάλς στο 46'. Η γηπεδούχος παρέμεινε τρίτη από το τέλος, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι προσπέρασαν, με 38 βαθμούς, προσωρινά στην έκτη θέση της βαθμολογίας τη Σοσιεδάδ, που έχει από ένα βαθμό και παιχνίδι λιγότερα. Η Μπέτις φιλοξενεί την Ντινάμο Ζάγκρεμπ την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, για τα μπαράζ της φάσης των "16" στο Conference League.