Ο Παναθηναϊκός  νίκησε, μετά τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, 3-0 τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας, για την 22η αγωνιστική της Super League και μοιάζει να αφήνει πίσω του την ήττα στην Τούμπα. Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 50 βαθμούς και θα είναι σίγουρα δεύτεροι μετά τη λήξη του παιχνιδιού στην Τούμπα, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός: Γκολ με το καλησπέρα

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να βρει γκολ νωρίς, με την κεφαλιά του Βέρμπιτς στο 8' ύστερα από κόρνερ που κέρδισε ο Μπερνάρ. Στο 31' ο Παλάσιος, με νέα ασίστ του Βραζιλιάνου, και στο 90+1' με τον Γερεμέγεφ να παρεμβάλλεται αθέλητα στο σουτ του Μαντσίνι, έβαλαν τα υπόλοιπα για την όγδοη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν. Μάλιστα, για γαρνιτούρα υπήρξε η ένταση μεταξύ του Κώτσιρα και του Θυμιάνη μετά τη λήξη του ματς. 

Ο Πανσερραϊκός διαμαρτύρεται για το πρώτο γκολ, άλλωστε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη λήξη του παιχνιδιού τόνισε ότι ήταν καθαρό φάουλ, πάντως ο VAR, που τσέκαρε τη φάση, διεμήνυσε στο ρεφερί Βεργέτη ότι η κατακύρωση του γκολ ήταν η σωστή απόφαση. 

verbic_panserraikos_panathinaikos_super_league


Εκπληκτικό ήταν και το στιγμιότυπο με τους παίκτες του Πανσερραϊκού να χειροκροτούν τους φίλους της ομάδας που παρακολούθησαν το παιχνίδι από μπαλκόνια. 

Συνεργασία Παλάσιος με... Τερίμ

Ο Παναθηναϊκός, αφού ο Πανσερραϊκός είχε υποψία ευκαιρίας με τον Ούγκο να προλαβαίνει τον Τομάς στο 15', απείλησε με το σουτ του Βιλένα στο 20', έφυγε άουτ, και στο 31' βρήκε το γκολ που αποτέλεσε σφραγίδα νίκης. Η κυκλοφορία της μπάλας από την αντίπαλη ομάδα στο δικό της μισό μπορεί να δώσει ευκαιρία στους φιλοξενούμενους και ο Μπερνάρ αυτό διείδε. Έκλεψε την μπάλα από τον Θυμιάνη και έδωσε την έκτη ασίστ του στον Παλάσιος, που έχει πετύχει ισάριθμα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ο Αργεντινός, μάλιστα, κοίταξε τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος, λίγη ώρα νωρίτερα τον... πλεύρισε για να του δώσει κατευθυντήριες όσον αφορά στο πώς να κινείται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τουρκος προπονητής του Παναθηναϊκού τον έδειξε και ύστερα σήκωσε τα χέρια του. 

panserraikos_panathinaikos_super_league_palacios


Ο Πανσερραϊκός είχε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει ακριβώς τη στιγμή που πήρε το ρίσκο για να βρει μέτρα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Το σουτ του Ντανκερλούι στο οριζόντιο δοκάρι ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανσερραϊκού στο παιχνίδι, ίσως με αυτήν του 71', όταν ο Λοντίγκιν πρόλαβε τον Σοφιανό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, πριν στείλει την μπάλα με προβολή στα δίχτυα. 

Ευκαιρίες και φανταστικό στατιστικό για Γερεμέγεφ


Ο Παναθηναϊκός είχε, στην ούγια, τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έκανε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, Χοβάν, τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας. Ο τελευταίος αρνήθηκε στον Κώτσιρα στο 58', με τον Παλάσιος να σουτάρει άουτ στο ριμπάουντ, πρόλαβε τον Σπόραρ στο 67', απέκρουσε προσπάθεια του Βιλένα στο 74' και μπλόκαρε εκείνη του Παλάσιος, που έγινε ο αποδέκτης της μπάλας. 

Ο Ζέκα είχε ένα σουτ λίγο έξω στο 82' και ο Τερίμ, στο 90', πέρασε στο ματς τον Γερεμέγεφ. Ο Ρώσος επιθετικός του Παναθηναϊκού, που σημείωνε φέτος ένα γκολ ανά 37 λεπτά πριν το ματς στις Σέρρες, έριξε έτι περαιτέρω αυτήν την εκπληκτική αναλογία, αφού παρεμβλήθηκε άθελά του στο σουτ του Μαντσίνι, ο οποίος είχε μπει στο ματς ακριβώς πριν από εκείνον, στο 90+1', ξεγελώντας τον Χοβάν και σημειώνοντας το τρίτο "πράσινο" γκολ. 

Μάλιστα, ο Γερεμέγεφ σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. Ο Παναθηναϊκός, που έχει ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ μεσοβδόμαδα, υποδέχεται τη Λαμία το προσεχές Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ενώ ο Πανσερραϊκός παίζει τη Δευτέρα, 19 του μήνα, εκτός έδρας με τον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Super League. 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμάντης (25' Σοφιανός), Στάικος (83' Κέιν), Ουεντραόγκο (46' Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69' Χατζηστραβός), Άλεκσιτς (69' Μπετανκόρ). 

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Βιλένα (89' Μαντσίνι), Ζέκα, Παλάσιος (84' Λημνιός), Βέρμπιτς (57' Κώτσιρας), Μπερνάρ (84' Σένκεφελντ), Σπόραρ (90' Γερεμέγεφ).