Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης για να καταφέρει να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έπρεπε να πιάσει το ρεκόρ των 53.74 στα 100 μέτρα ύπτιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής όχι απλά "έπιασε" το όριο αλλά "διέλυσε" και το ατομικό του ρεκόρ με το απίστευτο 53.43.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης

Ο Μακρυγιάννης ήθελε με κάθε τρόπο να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι και το έκανε με άκρως εμφατικό τρόπο. Ο 24χρονος έκανε την κούρσα της ζωής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 53.43, που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ του Έλληνα αθλητή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2wrij75wkh)

Μαζί με τον Μακρυγιάννη και ο Απόστολος Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τον χρόνο αυτόν ο Μακρυγιάννης, μάλιστα, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς, μένοντας πίσω μόνο από τον Νοτιοαφρικανό Πίτερ Κέτζε (53.32) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος (12/02 18:17)

Εκεί θα βρίσκεται και ο Απόστολος Χρήστου, που χωρίς να χρειαστεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό πήρε την 7η θέση με 53.79. Ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, που τον θέλουν να είναι ένας από τους διεκδικητές ενός μεταλλίου. Ο Χρήστου από την πλευρά του έχει εξασφαλισμένη θέση για το Παρίσι και έτσι η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο αγώνισμα.