Λόγω του μεγάλου τελικού του Super Bowl το πρόγραμμα της ημέρας στο NBA ήταν "κουτσουρεμένο" με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόλις δύο αναμετρήσεις. Οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν δύσκολα στην έδρα των Μαϊάμι Χιτ και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πήραν σημαντική νίκη κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς.

"Άγγιξαν" την ανατροπή οι Χιτ - Μεγάλη νίκη για τους Σέλτικς στο NBA

Μεγάλο "διπλό" στην έδρα των Μαιάμι Χιτ πέτυχαν οι Μπόστον Σέλτικς με 106-110. Οι "Κέλτες" ξεκίνησαν πολύ καλύτερα τον αγώνα και τελείωσαν το ημίχρονο στο +9 (50-59). Έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 15 πόντους, αλλά κάπου εκεί μίλησε η οξυδέρκεια των γηπεδούχων.

Μάλιστα, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε απόσταση ενός καλαθιού (104-106) δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Εκεί ομως οι πολύ καλές άμυνες των φιλοξενούμενων και η ευστοχία στις κρίσιμες βολές τους έδωσαν τη μεγάλη νίκη.

Miami Heat vs Boston Celtics Full Game Highlights | February 11, 2024 | FreeDawkins

Έλειπε ο Μπάτλερ για τους Χιτ - Κορυφαίος για τους Σέλτικς ο Τέιτουμ

Με τον Τζίμι Μπάτλερ να βρίσκεται εκτός λόγω ενός πολύ σημαντικού οικογενειακού προβλήματος που δεν έγινε τελικά γνωστό, οι παίκτες του Έρικ Σποέλστρα έπρεπε να κάνουν το βήμα παραπάνω. Χάρις στο εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο του Τάιλερ Χίροου "μπήκαν" ξανά στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, κορυφαίος ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ που "άγγιξε" το triple double έχοντας 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Βρήκε σημαντικές βοήθειες από τους Κρίσταπς Πορζίνγκις και Τζέιλεν Μπράουν που πρόσθεσαν 25 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Jayson Tatum 26 pts 10 rebs 9 asts vs Heat 23/24 season

Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο NBA

Ένα ξέσπασμα στην αρχή της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για να δώσει στους Θάντερ τη νίκη κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς με 127-113 στην Οκλαχόμα. Οι γηπεδούχοι έκανα ένα σερί 16-0 μέσα σε τρία λεπτά στο τρίτο δωδεκάλεπτο φέρνοντας το παιχνίδι στο +22 (88-66). 

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "γυρίσουν" το παιχνίδι αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν τη διαφορά στους 8 (108-100) με τους Θάντερ όμως να επικρατούν στο φινάλε εύκολα.

Oklahoma City Thunder vs Sacramento Kings Full Game Highlights | Feb 11 | 2024 NBA Season

Θα απουσιάσει καιρό ο Βεζένκοφ - "Καθάρισαν" Αλεξάντερ και Γουίλιαμς για τους Θάντερ

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ που πέτυχε 38 πόντους, ενώ εξαρετικό παιχνίδι έκανε ο Τζέιλεν Γουίλιαμς με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ξανά ήταν ο Ντομάντας Σαμπόνις που πέτυχε ακόμη ένα triple double φέτος στο NBA με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ.

Από το παιχνίδι απουσίαζε ο Σάσα Βεζένκοφ με τον πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού  σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να μένει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τους αγώνες των "Βασιλιάδων"

SGA Heats Up For 38 Points Against The Kings | February 11, 2024