Πέμπτη στον κόσμο είναι στα 100μ. πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία κολύμπησε σε 57.62 τον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η Γερμανίδα Ανγκελίνα Κέλερ είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, με χρόνο 56.28, που είναι ο κορυφαίος στη διοργάνωση. Η Αμερικανίδα Κλερ Κούρζαν τερμάτισε δεύτερη, σε 56.61, και η Λουίς Χάνσον ήταν τρίτη, με χρόνο 56.94. Η Η Αυστραλή Μπριάνα Θρόσελ έμεινε εκτός τριάδας, με χρόνο 56.97.



Η Ντουντουνάκη, που δήλωσε κάπως απογοητευμένη από το χρόνο που έκανε, έχει πανελλήνιο ρεκόρ 57.25, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, αλλά κάλλιο 57.86 και πρόκριση σε τελικό παρά 57.25 και αποκλεισμός για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου, όπως συνέβη σε αυτήν την περίπτωση. 

Άννα Ντουντουνάκη: Επιτυχία η είσοδος στην οκτάδα

Το απωθημένο της Άννας Ντουντουνάκη της έφυγε αφ' ης στιγμής προκρίθηκε, με το 57.86 της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου, στον τελικό των 100μ. πεταλούδα για το τουρνουά κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, έφυγε. Έτσι, η ούτως ή άλλως ανταγωνιστική Κρητική κολυμβήτρια μπορούσε να απολαύσει και τον τελικό, άλλωστε η δουλειά των πολύτιμων μετάλλιων έγινε πριν δύο μήνες, όταν κατέκτησε το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Οτοπένι. 



Στην Ντόχα, η Ντουντουνάκη δεν ήταν φαβορί, άλλωστε κάθε πρόκριση Έλληνα κολυμβητή σε τελικό αγωνίσματος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να γιορτάζεται ως σημαντική επιτυχία, ακόμα κι αν πρόκειται για ολυμπιακή χρονιά -κάτι που κάνει το Παγκόσμιο τη δεύτερη σπουδαιότερη διοργάνωση του έτους, και άρα ο παράγοντας της τακτικής παρεισφρέει.  

Η Ντουντουνάκη, που κολύμπησε στη δεύτερη διαδρομή, έφυγε με τη δεύτερη καλύτερη εκκίνηση, 0,62, όμως έκανε το πρώτο πενηντάρι σε 26.80 και γύρισε έβδομη. 

Η ίδια, πάντως, ομολόγησε ότι την Κυριακή, με το δέλεαρ της πρόκρισης, είχε άγχος και αυτό το βάριδι δεν μπόρεσε να αποβάλει πλήρως μέχρι τη στιγμή του τελικού.