Σε πένθος βυθίστηκε ο χώρος του μπάσκετ καθώς ο 17χρονος Ουκρανός μπασκετμπολίστας, Βολοντιμίρ Γερμάκοφ έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στο Ντίσελντοφ της Γερμανίας ενώ σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο βρίσκεται ο συμπαίκτης του αποθανόντος, Κοζατσένκο ο οποίος δίνει... μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Νεκρός Ουκρανός μπασκετμπολίστας μετά από επίθεση με μαχαίρι 

Θρήνος στον χώρο του μπάσκετ με τον 17χρονο Ουκρανό μπασκετμπολίστα, Βολοντιμίρ Γερμακόφ ο οποίος "έπεσε" νεκρός μετά από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στο Ντίσελντοφ της Γερμανίας ενώ ο συμπαίκτης του, Κοζατσένκο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών που διέπραξαν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ωστόσο ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η επίθεση συνέβη λόγω της εθνικότητάς τους.



Οι δυο νεαροί Ουκρανοί μπασκετμπολίστες αγωνίζονταν για λογαριασμό της ομάδας νεων ART Ginats που εδρεύει στο Ντισελντόφ ενώ ο Βολοντιμίρ Γερμάκοφ είχε παίξει με μικρότερες εθνικές ομάδες της χώρας του, με την πιο πρόσφατη συμμετοχή του να είναι εκείνη του 2022 στο Ευρωπαϊκό Κ16 της Βουλγαρίας. Τονίζεται ότι η τοπική αστυνομία της γερμανικής πόλης έχει ήδη εξκινήσει έρευνα για να εξιχνιάσει την υπόθεση.