Το Πανελλήνιο κλειστού στίβου που θα γίνει στις 17 και 18 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι η κρεμ ντε λα κρεμ των εγχώριων διοργανώσεων, ωστόσο κράχτης όπως ο Μίλτος Τεντόγλου δεν υπάρχει. Ο Γρεβενιώτης άλτης, εκτός του ότι έχει κατακτήσει κάθε διαθέσιμο τίτλο με τις πρωτιές του στο μήκος, αγγίζει την καρδιά του κόσμου, που στην περσινή διοργάνωση γέμισε το στάδιο. 

Μίλτος Τεντόγλου: Είμαι περήφανος που φέρνω κόσμο στα στάδια 


Ο Τεντόγλου είπε ότι χαίρεται όταν βλέπει τον κόσμο να γεμίζει τα στάδια, αλλά συνέχισε τονίζοντας ότι η ειδοποιός διαφορά με πέρυσι ήταν το... απαγορευμένο παπούτσι του Τορούν, η κριτική του στη World Athletics και, κατόπιν, το άλμα του στο Λεβίν. 

"Πέρυσι είχε πολύ κόσμο, έγινε και αυτό το σκάνδαλο με το παπούτσι και βοήθησε, ελπίζω να έχει και φέτος τόσο πολύ. Μου αρέσει και χαίρομαι να αγωνίζομαι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Έχω ξαναπεί πως αυτό το στάδιο δεν με βοηθάει να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ πάντα για το καλύτερο στους αγώνες, ωστόσο στο ΣΕΦ ό,τι και να κάνω ξέρω πως δεν μπορώ να πηδήσω πολύ καλά. Πρέπει να είμαι τέλεια για να κάνω 8,20 μ., έτσι έγινε και το 2022 και πέρυσι, που ύστερα από λίγες ημέρες πήγα και έκανα 8,50 μέτρα", τόνισε αρχικά και έπειτα εκδήλωσε την υπερηφάνεια του: "Με χαροποιεί πολύ αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο, για την ακρίβεια είμαι περήφανος που καταφέρνω να φέρω κόσμο στα στάδια για να παρακολουθήσουν εμένα και τα 100άδες παιδιά που μετέχουν στη διοργάνωση. Εύχομαι και φέτος να έχει κόσμο". 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σε αυτό το σημείο της σεζόν, σχολίασε ότι τα έχει βρει με την... ταχύτητα: "Είμαι πολύ καλά φέτος, κυρίως στο κομμάτι της ταχύτητας. Πάντα στους αγώνες και ιδιαίτερα στα μίτινγκ είμαι προσεκτικός, δεν μπαίνω ποτέ όλα μέσα, αλλά με έναν δικό μου ελεγχόμενο ρυθμό, με στόχο να κάνω κάτι απλό. Τα άλματα στην Οστράβα ήταν απίστευτα κακά. Φέτος δεν το έκανα αυτό, μπήκα σαν τρελαμένος και δεν έβγαινε αυτό που έπρεπε. Όμως έτσι θα βγει η μεγάλη επίδοση, δεν θα βγει προσεκτικά. Στην Οστράβα έμπαινα με πολύ μεγάλη ταχύτητα, που είναι και αυτή που θα φέρει κάποια στιγμή το πολύ μεγάλο άλμα". 

Μίλτος Τεντόγλου: Μεγάλες βλέψεις για το Παγκόσμιο κλειστού

Ο στόχος του Τεντόγλου, πάντως, σε αυτήν τη χειμερινή περίοδο κλειστού στίβου είναι το Παγκόσμιο της Γλασκόβης, από την 1η έως τις 3 Μαρτίου. Μάλιστα, είπε χωρίς δισταγμό ότι αυτό που ψάχνει από τη διοργάνωση είναι το απόλυτο ατομικό ρεκόρ, το οποίο ενδεχομένως να του χαρίσει ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο: "Το κλειστό της Γλασκόβης είναι το στάδιό μου. Αν δεν κάνω απόλυτο ατομικό ρεκόρ (σημ. έχει 8,60 μ.) θα είμαι απογοητευμένος. Στο Ευρωπαϊκό του 2019 στα 20 μου έκανα 8,38 μ. με μεγάλο ενθουσιασμό και μπόλικο τσαγανό. Το στάδιο ήταν φανταστικό, νομίζω πως είναι το στάδιό μου. Έχει σκληρό αγωνιστικό χώρο, που εμένα με βοηθάει πολύ. Το ίδιο καλά είναι τα στάδια στο Τορούν και στην Κωνσταντινούπολη". 

Σε ό,τι αφορά το φαινομενικά πιο δυνατό αντίπαλό του, Γουέιν Πίνοκ, που έχει την κορυφαία επίδοση για φέτος με 8,34 μ., σχολίασε: “Είναι πολύ καλός και δυνατός αθλητής. Η παρουσία του μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Θεωρώ πως θα πηδήσει παραπάνω“.