Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο έχουν να συναντηθούν Ιταλία και Κροατία σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, όπως πρόκειται να γίνει το Σάββατο, στις 17:30, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Κι ενώ όλα αλλάζουν, ο τετραπέρατος Σάντρο Καμπάνια ήταν εκεί τότε, είναι εδώ και τώρα, συνεχίζοντας να εκπλήσσει τον κόσμο, ενώ είναι ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική Ιταλίας εδώ και 16 χρόνια, από το 2008, όταν συμφωνήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Σπουδαία άμυνα και μια ανάσα από το θαύμα

Οι Ιταλοί ήταν ατσίδες στον ημιτελικό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του Ζάγκρεμπ Ισπανία. Κράτησαν τη "Ρόχα" στα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στα τρία, μετά τα τρία πρώτα οκτάλεπτα και νίκησαν 8-6, χωρίς καν να αγχωθούν, ακόμα και όταν οι Ισπανοί πλησίασαν στο σκορ, 6-5. Οι Ιταλοί θα παίξουν στον πρώτο τελικό τους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, όταν έχασαν στα πέναλτι από την Ισπανία, στη Βουδαπέστη. 

Στον άλλο ημιτελικό, η Γαλλία βρέθηκε μια ανάσα από το θαύμα, να παίξει σε έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Οι "τρικολόρ" δεν λύγισαν ούτε όταν η Κροατία προηγήθηκε τρία γκολ στη λήξη της τρίτης περιόδου, 9-6. Οι Γάλλοι, με τον... Κροάτη Βιάκοσλαβ Κόμπεστσακ για συνεργάτη τους, έκαναν ένα εκπληκτικό επιμέρους 5-2 και έδειξαν χαρακτήρα ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω 11-10, ισοφαρίζοντας στην κανονική διάρκεια. 

Έβαλαν, μάλιστα, τα πρώτα πέντε πέναλτί τους, όμως η Κροατία ευστόχησε και στα έξι. 

Οι Κροάτες πέτυχαν ένα πραγματικό κατόρθωμα, αφού έφτασαν σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μέσα σε ένα μήνα. Στις 17:30 της 17ης Φεβρουαρίου, θα προσπαθήσουν να πάρουν το χρυσό μετάλλιο που οι Ισπανοί τούς στέρησαν ενώπιον των συμπατριώτων τους στο Ζάγκρεμπ.