Η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών έβγαλε μεγάλο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να τίθεται αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στο Final 4 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι.

Ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Βόλεϊ γυναικών

Οι "ερυθρόλευκες" έφτασαν μέχρι τους "4" του Κυπέλλου κερδίζοντας στα σημεία την Θέτιδα με 3-2 σετ και επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια στο Final 4 της διοργάνωσης. Τελευταία του κατάκτηση ήταν το 2019 στις Σέρρες και θέλει φέτος ο Ολυμπιακός να το επαναλάβει.

Από τη πλευρά τους οι "πράσινες" πήραν σπουδαία πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στη Θεσσαλονίκη και θέλει να πάρει ότι έχασε πέρσι από την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον τελικό πέρσι αλλά ηττήθηκε από την "Ένωση", ενώ τελευταία του κατάκτηση ήταν το 2022 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Άρης - ΑΕΚ το άλλο ζευγάρι του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών

Φέτος οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δύο φορές στο πρωτάθλημα με την καθεμία να έχει από μία νίκη. Το "τριφύλλι" επικράτησε στην έδρα του με 3-2 σετ στον πρώτο γύρο και ο Ολυμπιακός πήρε το "αίμα" του πίσω πριν λίγες μέρες μ' ένα εύκολο 3-0 στο Ρέντη

Ο άλλος ημιτελικός της διοργάνωσης θα είναι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να αποκλείουν τον ΑΟ Θήρας και τους Πρωταθλητές Πεύκων αντίστοιχα. Το Final 4 του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι στις 8-10 Μαρτίου.