Στα 33 του, ο Μάικ Τζέιμς αναγνωρίζει ότι η καριέρα του βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση, ως εκ τούτου δήλωσε ότι το επόμενο συμβόλαιο που θα κάνει με τη Μονακό ή κάποια άλλη ομάδα, το πιθανότερο της Euroleague, θα είναι το τελευταίο του. Ο Αμερικανός, που έχει παίξει στο NBA το 2021 με τους Μπρούκλιν Νετς, ωστόσο γνωστός στα ημέτερα έγινε όταν έπαιξε για λίγο στον Κολοσσό Ρόδου το 2014, είπε ότι μάλλον θα... ανακρούσει πρύμναν ύστερα από το επόμενο συμβόλαιό του: "Όσο και αν αγαπώ το μπάσκετ, μερικές φορές κουράζομαι να είμαι μπασκετμπολίστας, αν αυτό έχει νόημα. Με λίγα λόγια, το επόμενο συμβόλαιό μου μάλλον θα είναι και το τελευταίο. Θα είναι στο τέλος της καριέρας μου".

Μάικ Τζέιμς: Η παραμονή στη Μονακό 

Σε ό,τι αφορά αν αυτό θα αφορά σε ανανέωση ή σε μετακόμιση, ο Τζέιμς μίλησε αφαιρετικά: "Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Δεν ξέρω πότε θα συμβεί, αλλά είναι μια μεγάλη σεζόν, ζούμε στην ίδια πόλη και οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν πώς να με προσεγγίσουν".

Επιπλέον, αποκάλυψε και μια στιχομυθία με συμπαίκτη του για το Κύπελλο Γαλλίας, που η Μονακό θα διεκδικήσει από τις 16 Μαρτίου: "Ένας συμπαίκτης με ρώτησε στα αποδυτήρια τι σημαίνει αυτό το τρόπαιο για μένα, αν το παίρνω στα σοβαρά. Του είπα ότι δεν με ξέρει αρκετά για να με ρωτήσει κάτι τέτοιο. Είμαι μανιακός, θέλω να κατακτήσω τα πάντα. Μισώ το να χάνω χρόνο. Δεν ήρθα εδώ για να δω φίλους ή συγγενείς, ούτε ήρθα εδώ για να χάσω. Ήρθα για να παίξω μπάσκετ και να κερδίσω" ανέφερε ενδεικτικά ο Μάικ Τζέιμς.