Με νίκη, την πέμπτη θέση και... ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου η Ελλάδα. Η Εθνική πόλο ανδρών που ξεκίνησε με τις καλύτερες βλέψεις το... ταξίδι της στη Ντόχα "λύγισε" με 15-11 την Σερβία και αποχαιρέτησε την διοργάνωση με νίκη ενώ πλέον στρέφει το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου στόχος της είναι να κατακτήσει ξανά μετάλλιο και να γράψει μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Καλό ξεκίνημα της Ελλάδας που με... σύμμαχο την άμυνα πήρε τη διαφορά

H Σερβία ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα, ανοίγοντας λογαριασμό στο ματς (1-0) με τον Γιάκσιτς με σουτ από τα 2μ. ενώ η Ελλάδα... απάντησε άμεσα με τον Αργυρόπουλο ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ από την περιφέρεια. Η Εθνική έβγαλε την απαιτούμενη άμυνα στη συνέχεια ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει στην επίθεση αν και βγήκε στην κόντρα. Με... όπλο την άμυνα οι Έλληνες δεν δέχτηκαν γκολ ενώ στην επίθεση κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε 2-1 ο Βλαχόπουλος.

Οι Σέρβοι έφεραν στα ίσα το ματς (2-2) με τον Ραντέλοβιτς με σουτ από τα 2μ. Η "γαλανόλευκη" με ωραία προσωπική ενέργεια του Γενηδουνιά που έκλεψε τη μπάλα, διέσχισε όλη την πισίνα και σκόραρε δίνοντας ξανά στην Εθνική το προβάδισμα (3-2).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7dzndhut75)
Στη συνέχεια, η Ελλάδα πήρε... αέρα τεσσάρων τερμάτων και πέρασε με δυο μπροστά για πρώτη φορά στο ματς. Ο Παπαναστασίου βγήκε εξαιρετικά τον Κάκαρη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 4-2. Με πολύ καλές άμυνες ξανά, οι παίκτες του Βλάχου κράτησαν τους Σέρβους μακριά από το σκοράρισμα ενώ πέρασαν μπροστά με 5-2 ξανά με τον Κάκαρη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7e3rj7wpe1)

"Έκλεισε" το ημίχρονο στο + 3 η Ελλάδα με καθοριστικές επεμβάσεις του Ζερδεβά

Το 6-2 δεν άργησε να έρθει για την Εθνική που με φοβερό σουτ του Γκίλλα από τα 6μ ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις. Η Σερβία πέυχε γκολ μετά από ώρα μειώνοντας σε 6-3 με τον Ούμποβιτς ωστόσο η διαφορά ανέβηκε ξανά στους τέσσερις (7-3) για τους Έλληνες μετά το εύστοχο σουτ του Καλογερόπουλου. Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό ενώ η Σερβία μείωσε εκ νέου σε 7-4 με τον Ούμποβιτς ο οποίος έδωσε για ακόμη μια φορά τη λύση στην αμάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7e4rzlbjeh)
Στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης της Ελλάδας, ο Καλογερόπουλος σαν από... μηχανής θεός σημάδεψε σωστά με ωραίο διαγώνιο σουτ για να πετύχει το 8-4. Με καθοριστικές παρεμβάσεις του Ζερδεβά η Ελλάδα διατηρούσε το υπέρ της 8-4 ωστόσο δεν έβρισκε τις λύσεις επιθετικά. Το γκολ ήρθε τελικά από την Σερβία που μείωσε σε 8-5 με τον Μάντιτς που "νίκησε" τον Ζερδεβά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7e660i7lbt)

Έβγαλε αντίδαση η Σερβία που κατέβασε τη διαφορά στο γκολ

Το τρίτο οκτάλεπτο βρήκε την Ελλάδα να πετυχαίνει πρώτη γκολ. Ο Παπαναστασίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 9-5 ενώ ο Ζερδεβάς συνέχισε από εκεί που... σταμάτησε με τις σωτήριες αποκρούσεις του. Ο Ντράσοβιτς... ξεμπλόκαρε επιθετικά την Σερβία που μείωσε σε 9-6 όμως ο Γκίλλας βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ από τα 6μ. στην εκπνοή της επίθεσης της Ελλάδας και ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις (10-6).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ei9pwazvd)
Η διαφορά από το +4 έπεσε στο... +2 για την Ελλάδα που δεν βρήκε στη συνέχεια δίχτυα ενώ αντίθετα δέχθηκε δυο γκολ από την Σερβία που με τους Βούτσινιτς και Ντράσοβιτς μείωσε σε 10-8. Ο Φιλίποβοτς απέκρουσε το σουτ του Καλογερόπουλο στην τελευταία επίθεση της Ελλάδας ενώ ένα δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου, η Σερβία μείωσε σε 10-9 με τον... φτάνοντας σε σερί 3-0.

"Καθάρισε" τη δουλειά στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ελλάδα και κατέκτησε την πέμπτη θέση

Η Ελλάδα αφού έβγαλε φοβερή άμυνα κατάφερε να σκοράρει (11-9) στην κόντρα και να πάρει προβάδισμα δυο γκολ με σουτ του Βλαχόπουλου ενώ στη συνέχεια με... σύμμαχο της πάλι την άμυνα, έφτασε σε σερί 2-0 πετυχαίνοντας γκολ με σουτ του Γκιουβέτση από την περιφέρεια. Οι Σέρβοι... απάντησαν με τον Ντράσοβιτς που μείωσε σε 12-10 ωστόσο η διαφορά δεν άργησε να ανέβει στους τρεις με πρωταγωνιστή τον Κάκαρη που έγραψε το 13-10 σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7encxlprex)
Η Εθνική βρεθηκε ξανά στο +4 με γκολ του Γκιουβέτση ωστόσο η Σερβία είχε άμεση απάντηση και κατέβασε τη διαφορά ξανά στους τρεις (14-11) με τον Ράσοβιτς. Ο Γκιουβέτσης που είχε πάρει... πάνω του την επίθεση της Ελλάδας και κατάφερε να σκοράρει για ακόμη μια φορά διαμορφώνοντας το 15-11 και το +4 υπέρ της "γαλανόλευκης" το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 2-4, 5-2

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ety6c1go1)

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (2), Γκιουβέτσης (3), Παπαναστασίου (1), Γκίλλας (2), Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης (2), Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος (2), Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος (2), Παπανικολάου.

Σερβία: Φιλίποβιτς, Μάντιτς (2), Στραχίνια Ράσοβιτς (2), Πέταρ Γιάκσιτς, Βούτσινιτς (1), Ντράσοβιτς (2), Νίκολα Γιάκσιτς (1), Ούμποβιτς (2), Λούκιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς (1), Μίτροβιτς, Λάζιτς.