Το 49ο Κύπελλο Ελλάδος βάφτηκε με χρώμα ερυθρόλευκο καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε εμφατικά τον Παναθηναϊκό AKTOR στον τελικό του Final-8 με 69-58 παίζοντας καταπληκτική άμυνα και έχοντας βασικότερους πυλώνες της νίκης τους Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την υπεροχή της ομάδας του στο "5" και εξουδετέρωσε κάθε πλάνο του Εργκίν Αταμάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε 17 λάθη με το τελικό προβάδισμά τους να μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν δεν τα "έσπαγαν" από την περίμετρο.

Καλό ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός, επέστρεψε γρήγορα ο Ολυμπιακός

Οι μάχες ήταν ομηρικές από το ξεκίνημα και η ένταση στην άμυνα είχε βγάλει εκτός της ζώνης άνεσής τους όλα τα επιθετικά ατού των δύο ομάδων. Μια σύγκρουση του Κάνααν όπου οδήγησε στην αναγκαστική αντικατάστασή του δεν ήταν καλός οιωνός για τον άστοχο Ολυμπιακό όπου είδε τον Παναθηναϊκό να κάνει μικρό σερί και να βρίσκει ένα πρώτο ισχνό +6 (10-4).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8cof9cdiy9)

Οι ερυθρόλευκοι όμως επέστρεψαν μέσω της άμυνάς τους η οποία είχε ως πρωταρχικό στόχο την εξολόθρευση του Ναν. Γκριγκόνις και Πίτερς ξεκίνησαν άστοχα όπως και όλοι οι υπόλοιποι από την περίμετρο και ως εκ τούτου, Φαλ και Λεσόρ φιλοδωρούσαν με τάπες όποιον πλησίαζε την ρακέτα τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8ddzspjd8h)

Με 0/9 ξεκίνησαν συνολικά οι δύο ομάδες από την περίμετρο με τον Ολυμπιακό να κλείνει την πολύ φτωχή πρώτη περίοδο προηγούμενος με 12-14 έχοντας δεχθεί ένα καλάθι σε σχεδόν ένα εξάλεπτο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8dm6fi3je1)

Η άμυνα του Ολυμπιακού κάλυψε την αστοχία στο τρίποντο και οδήγησε σε λάθη τον Παναθηναϊκό

Κάθε καλάθι ήταν... είδηση σε αυτό το παιχνίδι όμως η μεγαλύτερη όλων ήταν το τρίποντο του Μήτογλου που ήταν το πρώτο εύστοχο μετά από 14 προσπάθειες. Ο Αταμάν επέλεξε τον Έλληνα φόργουορντ για αρχή πάνω στον Μόουζες Ράιτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8dqzgl7woh)

Δεν έμεινε πολύ όμως στο πλάνο του ο Τούρκος με τον Λεσόρ να επιστρέφει και να παίρνει δύο φάουλ από τον Αμερικανό σέντερ. Η επιστροφή του Φαλ μπλόκαρε το δρόμο προς το καλάθι του Ολυμπιακού ενώ οι μάχες με τον Λεσόρ δεν σταματούσαν σε κανέναν βαθμό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8dy6syqqt5)

Οι ερυθρόλευκοι όμως συνέχισαν να τα "σπάνε" από την περίμετρο φτάνοντας τα 0/12 τρίποντα και έβρισκαν ελάχιστους πόντους από τον Πετρούσεφ. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα είχε βρει άλλο ένα μετά από αυτό του Μήτογλου διά χειρός Γκραντ. Τελικά το... 13ο ήταν και το τυχερό με τον Γουόκαπ να "σπάει το ρόδι". Τα 9 λάθη των παικτών του Αταμάν (για 6 ασίστ) ήταν ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο οι παίκτες του Μπαρτζώκα (3 λάθη, 13 ασίστ) έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 30-25, προβάδισμα που θα μπορούσε να είναι ακόμη ευρύτερο αν ευστοχούσαν σε περισσότερα τρίποντα..

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8e0wo0qv81)

Κάνααν και Μήτογλου βρήκαν... ασυνήθιστα τρίποντα, ο Ολυμπιακός αύξησε ελαφρά το προβάδισμά του

Ο Εργκίν Αταμάν θέλησε στο δεύτερο μέρος να βγάλει τον Φαλ από τη ρακέτα για να... αδειάσει χώρο στον Ναν, ξεκινώντας τον Μήτογλου στο "5". Αυτή η επιλογή του βγήκε και αμυντικά καθώς οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν χωρίς καλάθι για 3:40' και χωρίς εντός πεδιάς για 5:30' με τον Κάνααν να απαντά σε τρίποντο προσπέρασης του Μήτογλου που είχε μεταφερθεί ξανά στο "4".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8etqqtt2pl)

Κάνααν και Μήτογλου έδωσαν επιθετική πνοή στο παιχνίδι με συνεχόμενα τρίποντα με τον ρυθμό να ανεβαίνει στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου. Μια τεχνική ποινή στον Αταμάν, όμως, και ένα επιθετικό του Κάνααν έριξαν ξανά την ταχύτητα του παιχνιδιού στα αρχικά επίπεδα με τις άμυνες να αποκτούν ξανά κυριαρχικό ρόλο με τον Ολυμπιακό να βρίσκει προβάδισμα +8 ενόψει τελευταίας περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8eywtsab8p)

Η second unit και το θηρίο Μόουζες Ράιτ έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό

Ο Μόουζες Ράιτ αφού τα άκουσε από τον Μπαρτζώκα για ένα τρίποντο που "έδωσε" στον Σλούκα, έδωσε πολύ σημαντικές βοήθειες σε αντίθεση με τον Κώστα Αντετοκούνμπο και έδωσε για πρώτη φορά +10 (46-56) στον Ολυμπιακό το οποίο έγινε και +13 (46-59) με τρίποντο του Πετρούσεφ.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8f2j39j6w1)

Η second unit των Πειραιωτών έβγαλε αστείρευτη ενέργεια στο παρκέ και με πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ο Τόμας Γουόκαπ επέστρεψε μόλις ένα τρίλεπτο πριν το φινάλε αντί του Λαρεντζάκη προκειμένου να βοηθήσει στην οργάνωση τον Μήτρου-Λονγκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8fdr103b8x)

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα διαχειρίστηκαν άριστα την υπέρ τους κατάσταση μέχρι τέλους!

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 47-39, 58-69