Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε οι περισσότεροι για αρκετές καταστάσεις στη ζωή τους. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση των All Star Game του NBA με τις ομάδες που αγωνίζονται να έχουν χάσει μάλλον το δρόμο τους. Δεν είναι μπάσκετ να υπάρχουν σ' ένα παιχνίδι 168 εκτελεσμένα τρίποντα και μόλις τρία φάουλ.

168 τρίποντα και μόλις 3 φάουλ στον αγώνα του NBA All Star Game

Το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως έχει αλλάξει, με τα τρίποντα να έχουν γίνει τρόπος του παιχνιδιού όλο και περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν αγώνες όπως και το NBA All Star Game. Είναι όμως διαφορετικό να προσαρμόζεται κάτι στην πραγματικότητα και αλλιώς να χάνει το νόημα του.

Αυτό ακριβώς συνέβη στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση στο 73ο All Star Game της ιστορίας με τις δύο ομάδες να εκτελούν 168(!) τρίποντα και να κάνουν μόλις τρία φάουλ για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους. Δεν είναι μπάσκετ αυτό, αλλά... διαγωνισμός τριπόντων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8rdhwiqxtl)

Χρειάζονται λύσεις για να γίνει θελκτικό (ξανά) το NBA All Star Game 

Οι ιθύνοντες του NBA και κυρίως ο Άνταμ Σίλβερ προσπάθησε με το Ανατολή - Δύση να επαναφέρει ένα χαμένο κομμάτι της αίγλης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Όπως αποδείχθηκε όμως δεν τα κατάφερε τελικά, καθώς πλέον ακόμη και οι ίδιοι οι παίκτες δείχνουν πως "βαριούνται" να πάνε να καρφώσουν, να δώσουν μία εντυπωσιακή φάση στο κοινό.

Με το μπάσκετ στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια να αλλάζει και να έχει ως ορόσημο το τρίποντο, μία τέτοια γιορτή όπως το All Star Game να χάνει κάθε νοημά του. Κάθονται δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές να δουν τη γιορτή του αθλήματος και βλέπουν τελικά τον... Ντάμιαν Λίλαρντ να σουτάρει τρίποντα από το κέντρο και τον Λεμπρόν Τζέιμς να φεύγει "τραυματίας" στο ημίχρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8q78bhzqgp)

Βοήθησε το All Star Game η "μονομαχία" Κάρι - Ιονέσκου στο διαγωνισμό τριπόντων

Συνολικά πάντως το τριήμερο του All Star Game ήταν σε καλύτερο επίπεδο από τα προηγούμενα με την "κόντρα" του Στεφ Κάρι και της Σαμπρίνας Ιονέσκου να δίνει κάτι παραπάνω στη βραδιά των ειδικών βραβείων. Οι δύο αντίπαλοι άλλωστε έδωσαν μία πραγματική μονομαχία με τον σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να κερδίζει οριακά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7vp9tob6nt)
Δεν έλειπαν βέβαια και οι αδικίες μιας και στο διαγωνισμό καρφωμάτων οι κριτές έδωσαν ένα παραπάνω "σπρώξιμο" στον Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς. Ο Αμερικάνος φόργουορντ δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο αλλά βαθμολογήθηκε με υψηλή βαθμολογία με αποτέλεσμα το κοινό να αντιδράει στην απόφαση να μείνει εκτός τελικού ο Τζέικομπ Τόπιν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7wdw7nm95t)