Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα στη θέση "5" με τον Ματίας Λεσόρ να είναι ο μοναδικός που ανταποκρίνεται. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίεισαι μόνο τον Γάλλο και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να βλέπει τον αγώνα από τον πάγκο.

Δεν υπάρχει ισορροπία στους ψηλούς για τον Παναθηναϊκό

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικό στη γραμμή των γκαρντ με τον προπονητή των "πράσινων" να έχει την ευχέρεια να βγάζει τον Κέντρικ Ναν και να βάζει τον Κώστα Σλούκα και τούμπαλιν. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να κάνει στη γραμμή των ψηλών και ειδικότερα στη θέση "5".

Ο Ματίας Λεσόρ δείχνει πως ναι μεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν μπορεί μόνος του να "κουβαλήσει" το βαρύ φορτίο του σέντερ χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Άλλωστε υπάρχουν και παιχνίδια που ο Γάλλος μπορεί να βρίσκεται εκτός ή αντίστοιχα να αποβληθεί όπως στο παιχνίδι με τον Άρη και εκεί αρχίζει η "καταστροφή".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8ddzspjd8h)

Η μη απόκτηση ψηλού δημιουργεί πρόβλημα στον Παναθηναϊκό

Αυτό που φαίνεται πως "πληρώνει" ο Παναθηναϊκός είναι η απόφαση να μην αποκτήσει άλλο παίκτη στη θέση του σέντερ και να διατηρήσει τους Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι. Ο Πολωνός κόντρα στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε καθόλου με τον Εργκίν Αταμάν να επιλέγει να χρησιμοποιήσει στη θέση "5" τον Ντίνο Μήτογλου.

Γνωρίζοντας πως το συγκεκριμένο "τρικ" του είχε βγει στη Basket League με τον Έλληνα φόργουορντ να του δίνει ουσιαστικά τη νίκη σ' εκείνο τον αγώνα, επέλεξε να το κάνει ξανά. Παρά τα εύστοχα μακρινά του σουτ όμως δεν βοήθησε πραγματικά τον Παναθηναϊκό με τους Ράιτ και Φαλ να κάνουν... πάρτι κάτω από τη ρακέτα των "πρασίνων".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8f2j39j6w1)
Η διαφορά όμως σε σχέση με την αναμέτρηση του πρωταθλήματος είναι ότι ο Ολυμπιακός από τη πλευρά του απέκτησε τον Φιλίπ Πετρούσεφ που είναι στο στυλ του Μήτογλου και μπορεί να τον ματσάρει πολύ πιο εύκολα, αλλά να εκτελέσει κι εκείνος έξω από τη γραμμή των 6.75.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8fdr103b8x)

Η ενίσχυση του Ολυμπιακού στους ψηλούς έκρινε το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είτε από επιλογή (Πετρούσεφ) είτε από ανάγκη (Ράιτ) πήρε δύο παίκτες στη ρακέτα του που τον βοηθούν ο καθένας σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να βάλει τον Αμερικάνο για να κοντράρει ευκολότερα βάση σωματοδομής τον Λεσόρ.

Οι κινήσεις αυτές έκριναν κατά πολύ τον αγώνα μιας και οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν πάνω από τους μισούς πόντους τους στον αγώνα από τους ψηλούς τους, με τους Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεφ να σκοράρουν τους 36 από τους 69 πόντους των Πειραιωτών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8e8ex2temp)

Θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και στη Euroleague ο Παναθηναϊκός αν δεν βρει λύσεις

Το εν λόγω πρόβλημα θα το βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός και στα κρίσιμα παιχνίδια της Euroleague μιας και οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια του Final 4 έχουν δίδυμο ψηλών που αν σε βρει "μπόσικο" σε... σκοτώνει. Παίκτες όπως οι Ταβάρες, Πουαριέ, Βέσελι έχουν την δυνατότητα να πάρουν ανάσες στα παιχνίδια, κάτι που δεν βρίσκει ο Λεσόρ.

Οι "πράσινοι" πρέπει να βρουν λύση στο συγκεκριμένο θέμα πριν να είναι πολύ αργά, με τον Εργκίν Αταμάν να πρέπει να πάρει τη δύσκολη απόφαση. Αν θα "πεθάνει" με τον Λεσόρ ή αν θα δώσει την ευκαιρία σε Μπαλτσερόφσκι και Κώστα Αντετοκούνμπο να δείξουν αν μπορούν να... κολυμπήσουν στα βαθιά νερά της Euroleague. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7jtel1bz75)