Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγινε η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ με το νέο προπονητή της, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μίλησε και με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν περικλείστηκε στις κλήσεις για τα παιχνίδια των προκριματικών του Eurobasket με την Τσεχία και την Ολλανδία. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, που καλωσόρισε εκ νέου τον Σπανούλη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήμστος. 

Βασίλης Σπανούλης: Τι δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής 

Αισθάνομαι πολύ όμορφα είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη μου προπόνηση με την εθνική ομάδα είδα όλα τα παιδιά εδώ πέρα. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις όλα τα παιδιά, μετά από τόση καταπόνηση που υπάρχει να τιμούν την εθνική ομάδα της χώρας τους και να είναι εδώ. Ευχαριστούμε και τους συλλόγους που έχουν πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για δύο αγώνες για τα παράθυρα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Εύχομαι να έχουμε υγεία.

Δεν έχω μιλήσει στα παιδιά ακόμα, ατομικά έχουμε μιλήσει. Αυτό που έχουμε πει και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι πως κανείς δεν είναι πάνω από την εθνική ομάδα της χώρας μας. Αυτό ισχύει για όλους μας.

ethniki_basket_spanoulis_proti_2
ethniki_basket_spanoulis_proti_1
ethniki_basket_spanoulis_proti_10
ethniki_basket_spanoulis_proti_9
ethniki_basket_spanoulis_proti_8
ethniki_basket_spanoulis_proti_7
ethniki_basket_spanoulis_proti_6
ethniki_basket_spanoulis_proti_5
ethniki_basket_spanoulis_proti_4
ethniki_basket_spanoulis_proti_3


Η εθνική ομάδα είναι καθήκον, είναι τιμή, είναι υπερηφάνεια. Αν δεν το νιώσεις εδώ, δεν μπορείς ούτε να βοηθήσεις ούτε να συμμετέχεις στην Εθνική ομάδα. Εμένα αυτό με χαροποιεί σε όλα τα παιδιά, ότι παρ' ότι κάποια είναι λίγο πιο στενοχωρημένα, άλλα λίγο πιο χαρούμενα, αυτά έχει ο αθλητισμός, είναι εδώ αυτή τη στιγμή.

Η εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από τους συλλόγους, είναι πάνω από όλα. Εκπροσωπούν μία ολόκληρη πατρίδα, ένα ολόκληρο έθνος. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο σεβασμό και την κατάλληλη διάθεση.

Εμείς θέλουμε να βάλουμε τη φιλοσοφία μας στην ομάδα, για μένα είναι σημαντικό, η χημεία, οι ρόλοι, να έρχονται τα παιδιά με χαρά, με όρεξη, να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους και θα είναι ανοιχτή για όλους για όσο είμαι εγώ προπονητής.

Εάν παίκτης δεν έχει κληθεί αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία πως δεν είναι καλός, να συνεχίσει να δουλεύει και μπορεί κάλλιστα να είναι σε επόμενη κλήση. Τα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία, έχουν μεγάλες παραστάσεις και θα βοηθήσουν την Εθνική.

ethniki_spanoulis_proti_18
ethniki_spanoulis_proti_17
ethniki_spanoulis_proti_16
ethniki_spanoulis_proti_15
ethniki_spanoulis_proti_14
ethniki_spanoulis_proti_13
ethniki_spanoulis_proti_11
ethniki_spanoulis_proti_12


Ευχαριστούμε τις ομάδες που σε συνεργασία με τη διοίκηση, συνεργαστήκαμε άψογα για να είναι όλα τα παιδιά εδώ και δείχνουν την αγάπη τους για την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα, το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο που κουβαλάει την επιτυχία του '87. Εύχομαι κάποια άλλα παιδιά στο μέλλον να αρχίσουν το μπάσκετ μέσα από τις επιτυχίες αυτών των παιδιών.

Τα ματς αυτά θέλουν περισσότερό πνευματική συνεργασία παρά αγωνιστική