Η πολύκροτη δίκη του Ντάνι Άλβες έλαβε τέλος, με τον Βραζιλιάνο να κρίνεται ένοχος στην υπόθεση βιασμού μιας 23χρονης κοπέλας σε νυχτερινό μαγαζί και να καταδικάζεται σε 4,5 χρόνια φυλάκισης ενώ κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ καθώς και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα της καταγγέλουσας. Παράλληλα, θα απαγορεύεται να έχει επαφή με την 23χρονη για τα επόμενα 9,5 χρόνια ενώ όταν αποφυλακιστεί θα είναι υπό παρακολούθηση από τις ισπανικές αρχές για πέντε χρόνια. 

Έξαλλοι στην Βραζιλία με τον Νεϊμάρ που πλήρωσε την αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα του Ντάνι Άλβες

Ο Νεϊμάρ, άλλοτε συμπαίκτης και φίλος του Ντάνι Άλβες, ανέλαβε να πληρώσει την αποζημίωση των 150.000 και τα έξοδα του Βραζιλιάνου  Νεϊμάρ μαζί με την οικογένεια του ενώ του παρέχει και νομική βοήθεια μέσω του Γκουστάβο Σίστο που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων δικηγόρων της Βραζιλίας.

Στην Βραζιλία υπάρχει αναβρασμός για την απόφαση του Νεϊμάρ να στηρίξει οικονομικά τον Ντάνι Άλβες που κρίθηκε ένοχος για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, με τον πρόεδρο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και μέλους της κυβέρνησης της Βραζιλίας, Γκλέισι Χόφμαν να γίνεται έξω φρενών.