Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2025, νικώντας με 72-64 την Τσεχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον "γαλανόλευκο" πάγκο. Πλέον, η 'επίσημη" αγαπημένη μετρά... αντίστροφα για το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία (26/02, 20:30) την οποία και θα αντιμετωπίζει στη Χάγη για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών.

Με Παπαγιάννη η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στο ματς με την Ολλανδία

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος θα έχει κανονικά στη διάθεση του τον Γιώργο Παπαγιάννη για το ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Ολλανδία στη Χάγη. Ο διεθνής σέντερ είχε αποκομίσει έναν μυϊκό σπασμό στον αριστερό προσαγωγό και είχε υποβληθεί σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως δεν έχει κάποιο σοβαρό θέμα και έτσι θα ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή στην Ολλανδία ενώ μένει να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στους Ολλανδούς.

Υπενθυμίζεται πως από την εν λόγω αναμέτρηση θα είναι εκτός οι Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου και Κώστας Παπανικολάου στους οποίους ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να δώσει... ανάσες λόγω των συνεχόμενων αγώνων που έχουν ενώ νατουραλιζέ θα είναι ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Η αποστολή της Ελλάδας για το ματς με την Ολλανδία αποτελείται από τους:

Νίκος Ρογκαβόπουλος
Κώστας Αντετοκούνμπο
Δημήτρης Μωραΐτης
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
Γιάννης Κουζέλογλου
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Βασίλης Τολιόπουλος
Λευτέρης Μαντζούκας
Ναζ Μήτρου Λονγκ
Βαγγέλης Ζούγρης
Μιχάλης Λούντζης
Γιώργος Παπαγιάννης