Ο Ολυμπιακός έχει περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εποχή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής σημείωσε νίκες στα τέσσερα πρώτα του ματς, που ήταν τα δύο με την Φερεντσβάρος και αυτά με ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης. Εκ των πρωταγωνιστών σε αυτές τις αναμετρήσεις ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός μπόμπερ δείχνει για ποιο λόγος ο Ολυμπιακός τα κυνήγησε την απόκτηση του. Για την ακρίβεια ήθελε έναν νέο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ελ Αραμπί

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός έκανε μια σούπερ κίνηση για την επιθετική του γραμμή. Έντυσε στα ερυθρόλευκα τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, του οποίου η στατιστική ήθελε να βάζει ένα γκολ σε κάθε δύο τελικές προσπάθειες.

Ήταν τέτοια η εκτελεστική του δεινότητα όπου σχεδόν σε κάθε σεζόν έβαζε πάνω από 18 γκολ. Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη, ενώ δημιούργησε ένα «δεδικασμένο».

Ο Ολυμπιακός έριξε το βάρος στον Ελ Κααμπί

Γιατί τα χρόνια πέρασαν και ο Ολυμπιακός ήθελε να βρει έναν νέο… Ελ Αραμπί. Έναν επιθετικό «Killer» που θα δώσει συνέχεια. Τον βρήκε στο πρόσωπο του επίσης Μαροκινού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbwqatw6gjd)

Το ότι τα δύο επίθετα μοιάζουν, ήταν τυχαίο, αλλά η εξαιρετική τους σχέση με τα γκολ, μόνο τυχαία δεν ήταν. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει βάλει 94 γκολ σε 181 παιχνίδια. Με πρόχειρους υπολογισμούς βάζει ένα γκολ ανά δύο αγώνες.

Βέβαια ο 30χρονος μπόμπερ δεν έχει και όλες τις κινήσεις που έχει ο Ελ Αραμπί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5wr1vsnrmx)

Η συζήτηση του Μεντιλίμπαρ με τον Ελ Κααμπί

Δεν είναι από τους επιθετικούς που θα πάρουν μπάλα, θα ξεκινήσουν μια φάση και θα την ολοκληρώσουν. Κάτι που στα καλά του έκανε αρκετές φορές ο Ελ Αραμπί με την άψογη τεχνική του κατάρτιση. Ο συμπατριώτης του δεν θα το κάνει αυτό, ωστόσο έχει τρομερές τοποθετήσεις μέσα στην μεγάλη περιοχή. Αυτό λοιπόν φρόντισε να αξιοποιήσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την πρώτη στιγμή ποτ ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Μελετώντας καλά όλους τους παίκτες, μέσω αγώνων που είδε, αλλά και μέσω της πλατφόρμας του Wyscout, όπου αναλύσει τις κινήσεις των παικτών και τα στατιστικά τους, αποφάσισε το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί ο Ελ Καμπί. Κάτι που του εξήγησε και στην πρώτη επαφή που είχαν στο Ρέντη.

Του τόνισε πως πλέον ο ρόλος του θα είναι περισσότερο μέσα στην μεγάλη περιοχή και λιγότερο έξω από αυτή, που θα έχει να κάνει περισσότερο με το πρέσινγκ στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxocgu1rnk7l)

Σούπερ ο Ολυμπιακός με την ... υπογραφή και του Ελ Κααμπί

Έτσι ο Αγιούμπ Ελ Καμπί άφησε τις πολλές άσκοπες κινήσεις εκτός της μεγάλης περιοχής και φρόντισε να είναι στο σωστό σημείο, την κατάλληλα χρονική στιγμή, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βάλει 6 γκολ στα πρώτα 4 παιχνίδια του Βάσκου προπονητή στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Σκόραρε και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε από τα επίσημα στο Καραϊσκάκη καθώς μόλις είχε έρθει στην Αθήνα για να ξεκινήσει την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι ο Μαροκινός επιθετικός αποτελεί τον πλέον φορμαρισμένο επιθετικό στην Ελλάδα και από τους πλέον φορμαρισμένους στην Ευρώπη, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.