Την πρόκριση στον τελικό του Copa Del Rey πανηγύρισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο το βράδυ της Πέμπτης (29/2) με το 3-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε επικρατήσει 1-0 στον πρώτο ημιτελικό.

Ωστόσο, πριν από την έναρξη του ημιτελικού σημειώθηκαν επεισόδια. Δεκάδες οπαδοί της Μπιλμπάο επιτέθηκαν σε αυτούς της Ατλέτικο Μαδρίτης με αποτέλεσμα να επικρατήσει το απόλυτο χάος γύρω από το «Σαν Μαμές».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Μαδριλένων, Ενρίκε Σερέθο, ένας οπαδός της ομάδας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όντας σοβαρά τραυματισμένος:

«Πολλοί οπαδοί της Μπιλμπάο επιτέθηκαν σε κάποιους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα μπαρ. Ένας είναι στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετοί οπαδοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα της Μπιλμπάο. Πάντα λέμε το ίδιο πράγμα, ερχόμαστε στο ποδόσφαιρο για να κάνουμε φίλους, όχι για να έχουμε κανενός είδους προβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και οι επιθέσεις ή οποιουδήποτε είδους επιθετικότητα δεν γίνεται ανεκτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ενρίκε Σερέθο.



«Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε... Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα. Ήρθαν για να σκοτώσουν», είπε αρχικά η οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης Άνα και συνέχισε:

«Μια ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες, μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν ένα άλλο με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, το μάτι... Ήταν πολύ φοβισμένοι γιατί κάλεσαν την Αστυνομία και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να έρθουν γιατί δεν είχαν το ανθρώπινο δυναμικό. Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλοτσιά».