Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και το 2024 δηλώνοντας εμφατικά πως οι υπόλοιποι θα πρέπει να... ψάξουν τον δεύτερο και στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε... Γκραν Σλαμ στο Μπαχρέιν καθώς και εκκίνησε από την Pole Position, και πήρε τη νίκη, και έκανε τον ταχύτερο γύρο και οδήγησε την κούρσα σε κάθε γύρο! Δεύτερος ο Σέρχιο Πέρεζ με τη Red Bull να ξεκινά με 1-2, φανερά δεύτερη δύναμη η Ferrari με τον Σάινθ να είναι ο πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους (αναδείχθηκε Driver of the Day) και να πιέζει τον Μεξικανό αλλά να αρκείται στην τρίτη θέση με τους Λεκλέρ και Ράσελ να ακολουθούν παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Καθαρή εκκίνηση, άνοιξε διαφορά από νωρίς ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν άντεξε στην πίεση του Λεκλέρ στον πρώτο γύρο με τις ανακατατάξεις να είναι ελάχιστες. Στον τρίτο γύρο όμως ο Ράσελ πέρασε εντυπωσιακά τον Λεκλέρ για την δεύτερη θέση με τον Μονεγάσκο να πέφτει ακόμη περισσότερο καθώς πρώτα έχασε τη θέση του (μετά από δικό του μπλοκάρισμα) από τον Πέρεζ και έπειτα από τον Κάρλος Σάινθ με τον Ισπανό να τον περνά "στα ίσα" και να στέλνει τα δικά του μηνύματα. 

Μόνη... δραματική στιγμή ένα τετ α τετ του Στρολ με την Aston Martin να μην ξεκινά καλά καθώς ο Αλόνσο έχασε θέση από τον Νόρις και έπειτα από τον Χάμιλτον. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν εκτός... κάθε μάχης σχεδόν όντας φανερά πιο αργός από τα προπορευόμενα μονοθέσια. 

Ο Σάινθ μεγάλος κερδισμένος των πιτ-στοπ, ο Φερστάπεν είχε χαθεί στον ορίζοντα

Μετά τα πρώτα πιτ στοπ ο Πέρεζ βγήκε δεύτερος στα 5'' πίσω από τον Φερστάπεν. Πιο πίσω Ράσελ και Λεκλέρ είδαν τον Σάινθ να τους προσπερνά με τον Ισπανό να ανεβαίνει στην τρίτη θέση και να καταδιώκει τον Πέρεζ. Η σκληρή γόμα ήταν η επιλογή που έκαναν άπαντες στο πρώτο πιτ-στοπ τους.

 

Στα δεύτερα πιτ-στοπ όλοι επέλεξαν τη σκληρή γόμα εκτός από τις δύο Red Bull. Οι "Ταύροι" βλέποντας ότι ο Σάινθ είχε αρκετά καλό ρυθμό και σε κάποια σημεία καλύτερο από τον Πέρεζ, έβαλαν τη μαλακή γόμα στον Μεξικανό (και τον Φερστάπεν αντίστοιχα), επιλογή που τους βγήκε στον απόλυτο βαθμό καθώς ο Σάινθ δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ τη διαφορά κάτω από το δευτερόλεπτο.

Πιο πίσω ο Λεκλέρ είχε βρει καλύτερη ισορροπία στο μονοθέσιό του μετά το πρώτο εφιαλτικό μέρος του αγώνα όπου σχεδόν δεν μπορούσε να φρενάρει, και πέρασε τον Ράσελ για την τέταρτη θέση, αποδεικνύοντας ότι μετά την Red Bull, η Ferrari δείχνει να είναι η πιο γρήγορη από τους υπόλοιπους. 

Εν τέλει στην κορυφή δεν άλλαξε τίποτα, ο Φερστάπεν τελείωσε με διαφορά άνω των 22 δευτερολέπτων από τον Πέρεζ ο οποίος με τη σειρά του κράτησε σε απόσταση ασφαλείας τον Σάινθ που έκλεισε το βάθρο. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Grand Prix του Μπαχρέιν

  1. Φερστάπεν
  2. Πέρεζ
  3. Σάινθ
  4. Λεκλέρ
  5. Ράσελ
  6. Νόρις
  7. Χάμιλτον
  8. Πιάστρι
  9. Αλόνσο
  10. Στρολ
  11. Ζου
  12. Μάγκνουσεν
  13. Ρικιάρντο
  14. Τσουνόντα
  15. Άλμπον
  16. Χούλκενμπεργκ
  17. Οκόν
  18. Γκασλί
  19. Μπότας
  20. Σάρτζεντ