Η ματσάρα στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό μπορεί να έληξε ισόπαλη (2-2) όμως στην ουσία έχει και νικητή και ηττημένο. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς για ακόμη μια φορά στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό πλέον να τον προσπερνά στην τρίτη θέση ενώ ο ΟΦΗ αντίθετα βλέπει αυτόν τον βαθμό ως... υπερπολύτιμο στη δική του προσπάθεια για άνετη παραμονή στην Super League. Οι γηπεδούχοι του Τραϊανού Δέλλα προηγήθηκαν δύο φορές με Χιμένεθ για το 1-0 και Ισέκα για το 2-1 όμως οι "πράσινοι" ισοφάρισαν και τις δύο φορές με Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Ο Χιμένεζ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ με όμορφο γκολ, ισοφάρισε στην πρώτη αξιόλογη φάση του ο Παναθηναϊκός με Ιωαννίδη

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και απείλησε με Λάρσον και Ισέκα με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση, με την ομάδα του Τερίμ να επιτίθεται κυρίως από δεξιά, εκεί όπου κινούνταν οι Παλάσιος και Βαγιαννίδης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkb4ffdm5op)

Κάπως έτσι οι Κρητικοί βρήκαν ψυχολογία και μετά από πανέμορφα εκτελεσμένη επίθεση με αρκετές και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, ο Χιμένεζ βρήκε χώρο ανάμεσα στα στόπερ των "πράσινων" και εκτέλεσε τον Ντραγκόφσκι με έξυπνο πλασέ στην αριστερή γωνία του Πολωνού ανοίγοντας το σκορ για τον ΟΦΗ στο 21'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkbctfyasf5)

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός ανέβασε κάπως τα επίπεδα κατοχής της μπάλας, όμως οι τελικές δεν έρχονταν, με τον Ιωαννίδη να πλοκάρεται από τα στόπερ των γηπεδούχων. Στην πρώτη φάση όμως που βρήκε μέσα στην περιοχή, ο Φώτης Ιωαννίδης εκτέλεσε τον Μπάουμαν και ισοφάρισε στο 35'. Εξαιρετική ενέργεια και κάθετη του Μπερνάρ στον οποίο ανήκει το "μισό γκολ".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkbm1jcb0d5)

Το γκολ της ισοφάρισης απελευθέρωσε κάπως τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Η ψυχολογία είχε επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που φάνηκε από την αυτοπεποίθηση με την οποία έπαιζαν οι παίκτες του Τερίμ με τον Μπακασέτα να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και τον Παλάσιος λίγα λεπτά αργότερα να δοκιμάζει δυνατό διαγώνιο σουτ, με τον Μπάουμαν να έχει την απάντηση σε αμφότερες τις ευκαιρίες.

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη οι "πράσινοι"

Με εξαιρετικό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να επιτίθενται διαρκώς η μία στην άλλη, με τον Μπακασέτα να σπαταλά σπουδαία ευκαιρία μετά από υπέροχη πάσα του Ιωαννίδη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkcf3wjrdtt)

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν όμως η ευκαιρία που έχασε ο Έλληνας επιθετικός καθώς μετά από άλλη μια κάθετη του Μπερνάρ, βγήκε τετ α τετ με τον Μπάουμαν αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkcl8rj0l15)

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η απόδοση του Παναθηναϊκού ανέβαινε όλο και περισσότερο με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτα η κεφαλιά του Ακαϊντίν που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Μπάουμαν, έπειτα ένα σουτ του Μπακασέτα που κόντραρε στους αμυντικούς και εν συνεχεία ακόμη μια κεφαλιά του Ούγκο που πέρασε λίγο άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkcslhkg1ft)

Στο 71' ο Τερίμ έκανε τριπλή αλλαγή αλλάζοντας ακόμη μια φορά το αμυντικό του χαφ (Ζέκα) με σέντερ φορ (Σπόραρ) και τους Κώτσιρα, Μαντσίνι να αλλάζουν Βαγιαννίδη, Παλάσιος σε φρεσκάρισμα της δεξιάς πτέρυγας. Αργότερα και ο Δέλλας επέλεξε να βάλει δεύτερο φορ.

Με πέναλτι του Ισέκα ο ΟΦΗ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό, άμεση ισοφάριση σε 2-2 ο Σπόραρ

Στο 75' ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Τσέριν στον Λάρσον ελέγθηκε για αρκετή ώρα προτού ο VAR φωνάξει τον Βεργέτη στην οθόνη για να δει τη φάση. Ο διαιτητής ασφαλώς και υπέδειξε την άσπρη βούλα με τον Ισέκα να νικά τον Ντραγκόφσκι κάνοντας το 2-1 και βάζοντας "φωτιά" στο "Θόδωρος Βαρδιονγιάννης". Ο Πολωνός γκολκίπερ έπεσε σωστά όμως δεν κατάφερε να αποσωβήσει το γκολ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkd2afe2c7t)

Δεν πρόλαβαν παρά περίπου ένα δίλεπτο όμως να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε άμεση απάντηση με τον Σπόραρ μετά από σέντρα του Μαντσίνι που δεν μπόρεσε να διώξει ο Λαμπρόπουλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkd2v7grebd)

Ο Σλοβένος επιθετικός λίγο έλειψε να κάνει την απόλυτη ανατροπή για το "τριφύλλι" όμως η κεφαλιά του κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια των Κρητικών. Στο επτάλεπτο των καθυστερήσεων ο Δέλλας έβαλε τρίτο στόπερ αντί του σκόρερ, Ισέκα, και κατάφερε να προστετέψει την πολύτιμη για τον ΟΦΗ, τελική ισοπαλία.

Οι ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Τ. Δέλλας)Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74' Γκλάζερ), Μπακού (74' Λουίς Φελίπε), Αποστολάκης (59' Αμπάντα), Χιμένεθ (59' Ριέρα), Ισέκα (87' Λουκάο)
Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ)Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (70' Κώτσιρας), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70' Σπόραρ), Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος (70' Μαντσίνι), Ιωαννίδης