Ως μοτίβο, να βρίσκει λύσεις αργά στα παιχνίδια του, μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας για την 26η αγωνιστική της Super League, 2-0, ενώ προετοιμάζεται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της Ιστορίας του, με την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, στις 22:00. Η ισοφάριση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, η νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, αλλά και του Ατρόμητου στο Περιστέρι, είναι βαθμοί που έχουν προκύψει μετά το 70', οπότε είναι το τέταρτο, αυτό με τη Λαμία, στα τελευταία έξι παιχνίδια, που πετυχαίνει γκολ σε καίριο σημείο. 

Λαμία-ΠΑΟΚ: Γιορτή για την υπέρβαση των Play off  

Το παιχνίδι στη Λαμία ήταν ανοιχτό κυρίως για δύο λόγους: πρώτον επειδή ο ΠΑΟΚ είναι φύσει επιθετικός και αυτό σημαίνει ότι αφήνει κενά στην άμυνα και δεύτερον διότι για τους Βοιωτούς ήταν γιορτή η συνάντηση στο γήπεδο, αφού πανηγύρισαν μαζί την εξάδα και τα playoff. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πέρυσι η Λαμία έμεινε στην κατηγορία με δραματικό τρόπο, στην τελευταία αγωνιστική των play out και το 2-2 με τον Ιωνικό, ο οποίος προηγήθηκε 2-0 και εν τέλει υποβιβάστηκε. 

Οι φίλοι της Λαμίας αποθέωσαν τον Λεωνίδα Βόκολο για την προσφορά του και βέβαια την... ανάνηψη της ομάδας, που θα παίξει μαζεμένα 10 από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην Ιστορία της, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν ενστερνιζόταν αυτήν την κατάσταση, καθώς για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του το πρώτιστο ήταν να μπουν στα playoff ει δυνατόν πρώτοι ή με τη μικρότερη δυνατή διαφορά από την ΑΕΚ και να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την απόσταση με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. 

Λαμία-ΠΑΟΚ: Κραυγαλέα ευκαιρία του Σαμάτα


Ο ΠΑΟΚ έπιασε... καρμπόν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά και με τον Παναιτωλικό, δείχνοντας τουλάχιστον εξαρχής δυσκολία να έχει τελικές στην εστία. Είχε, ωστόσο, ευκαιρίες, όπως το σουτ του Μεϊτέ, που έφυγε εκτός, στο 12', αλλά και με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ 10 λεπτά αργότερα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkb65sedtqh)

Η Λαμία ήθελε να δείξει ότι δεν επρόκειτο να είναι αμιγώς αμυντικός ο ρόλος της στο παιχνίδι και, ως σκηνές από ταινία προσεχώς, ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και στα playoff, εννοώντας να γίνει και, σε ένα βαθμό, ρυθμίστρια της μάχης του τίτλου. Ο Κοτάρσκι αναγκάστηκε σε απόκρουση στο σουτ του Νούνιες στο 17', όμως τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Σαμάτα, ο οποίος ύστερα από το συνδυασμό Μπάμπα και Κωνσταντέλια, δέχθηκε την πάσα του πρώτου στο κενό τέρμα, αλλά, με το δεξί πόδι, έκανε... πάσα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, στο 25'. Μάλιστα, επειδή όλα του γάμου είναι δύσκολα, ο 31χρονος Τανζανός τραυματίστηκε στη μέση και αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Μπράντον Τόμας, στο 36'. Η Λαμία είχε χάσει, πιθανότατα με τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο, τον Μαρτίνεθ λίγο πριν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkbfwjnwmih)


Στο 40' ο Κορνέζος έδιωξε στη γραμμή ανάποδη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μεϊτέ, ύστερα από κόρνερ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο πρώτο δοκάρι, ενώ είχε προηγηθεί ένα σωτήριο τάκλιν του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε προσπάθεια του Οζντόεφ, ο οποίος σούταρε μόνος του ύστερα από πάσα του Μπάμπα, με τρεις παίκτες της Λαμίας να πέφτουν στο έδαφος για να αποκρούσουν το σουτ. 

Η Λαμία είχε τους δικούς της κενούς χώρους, αλλά υπήρξε περίπτωση που ο Τσιλούλης δεν σούταρε με τη μία με το δεξί, ενώ ο ίδιος είχε τη δεύτερη τελική της ομάδας του στην εστία στο 44'. Είχε προηγηθεί άλλη μία απειλή από τον Μεϊτέ, με τον Κοσέλεφ να βρίσκεται εκεί. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 81% κατοχή το πρώτο ημίχρονο, οκτώ τελικές και μπόλικη πίεση, με τη Λαμία να έχει δαπανήσει πολλή ενέργεια προκειμένου να βγάλει το πρώτο μέρος με "λευκό" παθητικό. 

Λαμία-ΠΑΟΚ: Το νοκ άουτ του Τάισον 



Η Λαμία κρατούσε, με τον Παπαδόπουλο να κάνει μια εμφάνιση που θύμιζε τα χρόνια του στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στην άμυνά της, με το "δικέφαλο του Βορρά" να ψάχνει μια στιγμή για να "χτυπήσει".

Ειδικά ο Κωνσταντέλιας ήταν απειλητικός, προσπαθώντας να σπάσει με τη... δύναμη της θέλησης τη... μάζωξη στον άξονα, αλλά η στιγμή ήρθε στο 71'. Ο Μεϊτέ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μικρή περιοχή της Λαμίας, πάσαρε στα αριστερά του, στον Τάισον, ο οποίος κινήθηκε παράλληλα στον άξονα, έκανε ένα δεξί ευθύβολο σουτ και έστειλε την μπάλα συρτά στη δεξιά γωνία του Κοσέλεφ. 

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ με έναν από τους κορυφαίους παίκτες του, τον Μπάμπα, στις καθυστερήσεις. Έχει, πλέον, 60 βαθμούς, ένα λιγότερο από την ΑΕΚ, που μπαίνει πρώτη στα play off. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkdi5zo3fxd)

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ (29' Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60' Τσούκαλος), Σλίβκα.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (75' Βιεϊρίνια), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85' Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Αντρ. Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Σαμάτα (36' Μπράντον).