Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να... ριχτεί στην "μάχη"  των playoffs της Super League που θα μπεις ως δεύτερη, πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ των 60 βαθμών, με την "Ένωση" να καλείται να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Φέτος, οι συνθήκες είναι διαφορετικές κυρίως γιατί οι "κιτρινόμαυροι" έχουν... πληρώσει σε μεγάλο βαθμό τα κακά διαστήματα τους σε παιχνίδια που είναι εμφανώς καλύτεροι.

Ο αναντικατάστατος για την ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα που έχει αγωνιστεί σε... έξι θέσεις!

Ορμπελίν Πινέδα. Ένας παίκτης "βαρόμετρο" για την ΑΕΚ. Ένας πρωταγωνιστής με μεγάλη προσφορά σε επίθεση, δημιουργία, μεσαία γραμμή μέχρι και... άμυνα. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός αποτελεί μια σταθερά στο παιχνίδι της "Ένωσης" ενώ ήταν καθοριστικός στα περισσότερα περυσινά παιχνίδια της ομάδας του που στέφθηκε Νταμπλούχος Ελλάδος. Τη φετινή σεζόν, χρειάστηκε να ανταποκριθεί και σε θέσεις που δεν είναι στη... φύση του ενώ ενδεικτικό είναι πως οι μοναδικές θέσεις που δεν έχει αγωνιστεί έως τώρα είναι αυτή του τερματοφύλακα και του στόπερ. Έχει παίξει αριστερός εσωτερικός χαφ, δεξιός εσωτερικός χαφ, 10άρι, αριστερό εξτρέμ, αριστερό μπακ και δεξί μπακ, σε έξι διαφορετικές θέσεις δηλαδή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxce9z73fwld)
Όποτε του ζητηθεί και υπάρχει η ανάγκη, κολυμπάει στα... βαθιά διαφορετικών θέσεων υπό τις ευλογίες του Ματίας Αλμέιδα που ξέρει ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος θα ανταποκριθεί σε οτιδήποτε του ζητηθεί και μάλιστα θα υπηρετήσει τη θέση στην οποία θα κληθεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Η αλήθεια είναι ότι ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει την πολυτέλεια να δίνει πολλές... ανάσες στον Μεξικανό τον οποίο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς και ως... ακούραστο αφού από τότε που αποκτήθηκε έχει μείνει ελάχιστες φορές εκτός τόσο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όσο και σε Ευρώπη ενώ είχε τις υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxfuv3s6dill)
Τι γίνεται όμως όταν δεν αγωνίζεται με την ΑΕΚ ο Ορμπελίν Πινέδα ή όταν δεν ξεκινάει βασικός; Τα νούμερα "μιλούν" από μόνα τους. Την φετινή αγωνιστική περίοδο, ο 27χρονος διεθνής έχει μείνει εκτός αποστολής σε τρεις αγώνες. Στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια στους αγώνες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό για την 14η και 15η αγωνιστική, αντίστοιχα. Κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου, η "Ένωση" πήρε δύσκολο τρίποντο με 2-1 ενώ στα ματς με τους Αγρινιώτες και τους Σερραίους η ομάδα του αν και και προηγήθηκε αναδείχθηκε και στα δυο ισόπαλη 2-2.

Η ΑΕΚ "πληρώνει" τα κακά διαστήματα που της στερούν βαθμούς ενώ είναι καλύτερη

Μετά τον θρίαμβο της περυσινής χρονιάς, οι απαιτήσεις για την ΑΕΚ να υπερασπιστεί τον τίτλο της ήταν από την αρχή ξεκάθαρες. Η "Ένωση" ξεχώρισε από την αρχή της χρονιάς για κάτι αρκετά σημαντικό αφού ήταν η ομάδα που διατήρησε τον περυσινό κορμό της και κατ' επέκταση την "χημεία" μεταξύ των παικτών και του επιτυχυμένου σε τεράστιο βαθμό τεχνικού τιμ που από την πρώτη χρονιά οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ.

Τη φετινή σεζόν, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα το οποίο δεν είχε πέρυσι. "Πληρώνει" πάντα τα κακά της διαστήματα σε ματς που είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της και ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις που προηγείται, δεν έχει καθαρό μυαλό και ενώ είναι ανώτερη καταλήγει να είναι με την... πλάτη στον τοίχο και αντί για τους τρεις βαθμούς να παίρνει στο τέλος... έναν. Κάτι που φυσικά έχει αντίκτυπο στην βαθμολογία έχοντας χάσει βαθμούς σε αγώνες που μπορούσε να έχει "καθαρίσει" και διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxrn5z1rmlkp)
Τρία ματς "καθρέφτες" όλων αυτών ήταν και αυτά κόντρα σε Κηφισιά (1-1), Παναιτωλικό (2-2), Πανσερραϊκό (2-2) και Άρη (3-3). Σε όλα προηγήθηκε. Σε όλα ήταν καλύτερη όμως σε όλα κατάφερε να αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας. Κι όλο αυτό είναι καθαρά δική της υπόθεση. Ενώ μπαίνει... φουριόζα στον αγώνα, "πνίγει" τον αντίπαλο, καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα όντας ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια λες και "μπλοκάρει", "χαλαρώνει" στο αμυντικό και ανασταλτικό κομμάτι και βλέπει τους αντιπάλους της να "τιμωρούν" κάθε τους ολιγωρία και λάθος.

Στα playoffs όμως και με τέσσερις ομάδες να είναι κοντά βαθμολογικά και να διεκδικούν το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Είναι η τελική ευθεία. Η διαδικασία που θα αναδείξει και τον μεγάλο πρωταθλητή του 2023-24. Η ΑΕΚ οφείλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που της στερούν τη νίκη και να έχει κυρίως συγκέντρωση σε όλα τα διαστήματα του παιχνιδιού.