Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα - χείμαρρος. Χωρίς «ξηρασίες», με... τρελά νερά. Δεν υπάρχει μέση λύση. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, πηγαίνουν... πραγματικά άσχημα. Και με συναισθήματα ακραία. Όλα σε τεντωμένο σχοινί, όλα δύσκολα. Όλα «πολύ».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στα αποδυτήρια της κορυφαίας ομάδας της χώρας, γνωρίζει πολύ καλά αυτή την ιδιαίτερη φύση του συλλόγου. Και του κόσμου του. Η απόφαση να αλλάξει τον «καμένο» και ακατάλληλο, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, Κάρλος Καρβαλιάλ, με έναν εξίσου έμπειρο τεχνικό, αλλά με τελείως διαφορετική προσέγγιση, όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κόντρα σε όσους υποστήριζαν ότι και δεύτερη αλλαγή προπονητή θα ήταν καταστροφική, γύρισε τον διακόπτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgv5cuobt15)

Ο Ολυμπιακός, ο Μεντιλίμπαρ και η εμπιστοσύνη στο ρόστερ

Ο Μεντιλίμπαρ κάνει τα απλά. Αλλά παράλληλα είναι και δεύτερη φύση του το ρίσκο. Και η ατρόμητη στάση σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Το πιο χαρακτηριστικό στατιστικό που επιβεβαιώνει αυτό; Τζολάκης και Αμπι, που χρησιμοποιήθηκαν κόντρα στον Βόλο από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, είναι οι παίκτες Νο 26 και 27 που δίνει λεπτά συμμετοχής! Οι 23 εξ αυτών, έχουν ξεκινήσει βασικοί. Και παρόλες αυτές τις μαζικές αλλαγές, ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος: 6 ματς, έξι νίκες, μία πρόκριση στους «16» του Europa Conference League και τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα της Super League, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον μία θέση ψηλότερα (3ος) και μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbyjdb2oijd)

Ο χείμαρρος άλλαξε πορεία. Το κακό, η μαυρίλα Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Γενάρη, εξαφανίστηκε. Η ορμή του ποταμού, είναι τόσο θετική, που μόνο στον Ολυμπιακό μπορείς να την αισθανθείς. Όλοι μπαίνουν και παίζουν. Καλά. Όλοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και να κερδίσει τα πάντα. Η αυτοπεποίθηση είναι στον... Όλυμπο.

Στα αποδυτήρια, αντί να συζητούν πόσοι πολλοί παίκτες υπάρχουν, παλεύουν για το ποιος θα πάρει το επόμενο λεπτό, την επόμενη αλλαγή. Χωρίς αδικίες, χωρίς δόγματα. Μόνο με ποδόσφαιρο.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν πετάει στα σύννεφα

Ο Μεντιλίμπαρ απολαμβάνει όσα του συμβαίνουν στην Ελλάδα. Απολαμβάνει το θετικό ξεκίνημα, την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δέχεται. Κυρίως, απολαμβάνει την αναγνώριση και την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του. Είτε παίζουν είτε όχι. Αλλά την ίδια στιγμή, επειδή είναι... μεγάλο παιδί και τα μάτια του έχουν δει πολλά, δεν ονειροβατεί. Δεν πετάει στα σύννεφα.

Δεν τρελαίνεται με τις νίκες και το ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν ενθουσιάζεται. Περνάει καλά. Και από τη στιγμή που το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές του, επιλέγει να μην μαζεύει το χαλινάρι μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, ζητάει όλο και περισσότερα.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλει να «φουσκώσει» και να «ξεχειλίσει» ο χείμαρρος. Ούτε και να ανακοπεί η τρελή πορεία του. Έχει έρθει προετοιμασμένος στην Ελλάδα. Γνωρίζει το περιβάλλον. Γνωρίζει τι έρχεται. Γνωρίζει τι μπορεί να πάει στραβά, εάν χαθεί η πραγματικότητα.

Εάν ο Ολυμπιακός αρχίσει να επενδύει στον ενθουσιασμό και όχι στο ποδόσφαιρο, θα έχει προβλήματα. Ο Μεντιλίμπαρ δεν δείχνει καμία διάθεση να το επιτρέψει αυτό. Και έχει αποφασίσει να το κάνει, όχι κόβοντας τη φόρα, αλλά θέτοντας νέες προκλήσεις. Την επόμενη. Ηδη στο Ρέντη έστρεψε το βλέμμα του στον πρώτο «τελικό» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Φάληρο. Ζητώντας από όλους να είναι 100% έτοιμοι και προετοιμασμένοι για μάχη με τους Ισραηλινούς. Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «8» του Europa Conference League.

“Είναι καλό να νικάμε, πρέπει να συνεχίσουμε, αλλά αυτό θα γίνει μόνο εάν κοιτάζουμε μόνο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή”, ανέφερε μεταξύ άλλων. Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους.