Ο Πολ Γκασκόιν έχει εδώ και χρόνια εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να βρει τον τρόπο να απεξαρτηθεί. Ο παλαίμαχος Άγγλος άσος των ΝιούκαστλΤότεναμ και Λάτσιο συγκλονίζει στα 56 του χρόνια καθώς σε συνέντευξη του σε podcast, αναφέρθηκε τόσο στον τρόπο που επηρεάζει το αλκοολ την καθημερινότητα του καθώς και σ' ένα περιστατικό που "σημάδεψε" την παιδική του ηλικία. Μάλιστα, ο ίδιος έχει φτάσει σε σημείο να μένει σε ένα δωμάτιο στο σπίτι του ατζέντη του.

Γκασκόιν: "Ήμουν ένας ευτυχισμένος αλκοολικός, τώρα είμαι ένας δυστυχισμένος αλκοολικός" 

Ο Πολ Γκασκόιν συγκλόνισε μιλώντας σε podcast όπου και αναφέρθηκε στην εξάρτηση που έχει με το αλκοόλ, στον τρόπο που επηρεάζει την καθημερινότητα του καθώς και σ' ένα περιστατικό το οποίο "σημάδεψε" την παιδική του ηλικία και τον είχε οδηγήσει να μην μπορεί καν να κοιμηθεί. Μάλιστα, ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής τόνισε ότι συχνά ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του και ενώ σχολίασε ότι αν και κάποτε ήταν... χαρούμενος αλκοολικός πλέον είναι ένας... λυπημένος.

"Κάποτε ήμουν ένας ευτυχισμένος αλκοολικός. Πλέον όχι, είμαι λυπημένος αλκοολικός. Δεν βγαίνω να πιώ, πίνω στο σπίτι. Ο κόσμος ξέρει τον Γκασκόιν αλλά όχι τον Γκάζα. Ακόμα κι εγώ συχνά δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μουΑν θέλω να καταστρέψω τη μέρα μου, απλά πάω στην παμπ. Αν θέλω μια καλή μέρα πάω για ψάρεμα. Το πρόβλημα δεν είναι το να πίνεις, αλλά το μετά. Όταν βλέπω το κινητό με 30 αναπάντητες, ξέρω ότι έχω θέμα", υπογράμμισε ο Γκασκόιν.

"Όταν ήμουν 12 χρόνων πήγαμε σε ένα μαγαζί και υπήρχε ένα φορτηγάκι με παγωτά απ΄έξω και φώναξα: “Τρέξτε γρήγορα, θα αργήσουμε”. Ο Στέφεν έτρεξε μπροστά μας, ήταν ένα μέτρο πιο πέρα και όταν πέρασε μπροστά από το φορτηγάκι αυτό τον χτύπησε. Τον πέταξε πολύ μακριά. Έτρεξα πάνω του, τού μιλούσα, είχε το κεφάλι του στο μπούτι μου και τα χείλη του κινούνταν. Νόμιζα ότι θα γίνει καλά, αλλά όχι. Αυτές ήταν οι τελευταίες του κινήσεις. Θυμάμαι να είμαι 12 χρονών και να σηκώνω ένα πτώμα έξω από το φέρετρο. Φιλούσα τη σωρό του, την αγκάλιαζα και τού ζητούσα συγγνώμη. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν τραγικό", δήλωσε ο Γκασκόιν.