Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και αρχηγός της εθνικής του ομάδας Αλί Σαμάτα είναι ένα πρόσωπο το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα αγαπητό στην Τανζανία και, όπως λέγεται, έχει προσφέρει αρκετά στην κοινωνία. Ο Τανζανός φορ προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση δωρίζοντας στους συματριώτες του ένα τζαμί που χωρά 5.000 πιστούς, το οποίο έχτισε με δικά του χρήματα και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018.

Σπουδαία κίνηση από τον φορ του ΠΑΟΚ Σαμάτα που δώρισε τζαμί στους συμπατριώτες του

Σε μία άξια συγχαρητηρίων κίνηση προχώρησε ο στράικερ του ΠΑΟΚ Αλί Σαμάτα, καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα mwanaspoti.co.tz, ο πατέρας του Τανζανού επιθετικού δώρισε στους κατοίκους της περιοχής Vikindu, ένα τζαμί που χωρά 5.000 πιστούς και έχτισε ο ίδιος ο παίκτης με δικά του χρήματα και ονομάζεται "Masjid Samatta", ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018. Σημειώνεται ότι στην Τανζανία η θρησκεία που κυριαρχεί είναι ο μωαμεθανισμός, ενώ κινήσεις σαν αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνία.

«Ο Αλί προσφέρει πολλά στην κοινωνία, χωρίς να κάνει διακρίσεις και αυτό με χαροποιεί σαν γονιό. Έχω ακούσει πολύ κόσμο να μου λέει, ίσως θα έπρεπε ο Αλί να χτίσει σε σένα ένα σπίτι, αλλά τους λέω εγώ το δικό μου και αυτό που έκανε είναι καλύτερο», αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο παρέθεσε τις δηλώσεις του πατέρα του Σαμάτα, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο γιος του χάρη σε αυτήν τη δωρεά θα συνεχίσει να παίρνει βοήθεια από τον Θεό και για τον ρόλο του ως ποδοσφαιριστής.