Η περίπτωση του Έντι Ταβάρες σε ό,τι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο μνηστήρας Παναθηναϊκός φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και να έχει τα εργαλεία ώστε να ασκήσει έλξη στο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, βρίσκεται σε εκείνο το σημείο που ο 31χρονος παίκτης τοποθετείται με τα απολύτως απαραίτητα. 

Έντι Ταβάρες: Τι σημαίνει η η εκδήλωση της επιθυμίας του να μείνει στη Ρεάλ

Ο Ταβάρες, ενώ η "Marca" έγραψε για δεύτερη φορά ότι ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε ξανά το ενδιαφέρον του, είπε το εξής: "Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε, ψάχνοντας τις καλύτερες επιλογές και για τις δύο πλευρές. Αν μείνω εδώ θα είμαι ευχαριστημένος. Στόχος μου είναι να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα με την ομάδα και να μην σκέφτομαι πολύ σχετικά με αυτό". 

Η δήλωσή του, αν και στέφει φαβορί τη Ρεάλ, δεν είναι ακριβώς εκδήλωση πίστης, πάντως γίνεται στο πλαίσιο της υπαιτιότητας, δηλαδή του ποιος θα φταίει εφόσον στραβώσει η τιμωρία. Αν ισχύουν οι προτάσεις του Παναθηναϊκού, δε, τις οποίες έχει διαψεύσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η τιμή του έχει ανέβει και αν δεν τα βρήκε με τη Ρεάλ πριν τον τρίτο πόλο, θα είναι δύσκολο να συμφωνήσει από τούδε και στο εξής.