Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μαγιόρκα 1-0 το βράδυ της Παρασκευής, 8 Μαρτίου, για την 28η αγωνιστική της LaLiga και το γκολ έβαλε ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος είναι γεννηθείς (Θεέ μου τι ακούω και δεν σωριάζομαι, με φωνή Ντένης) στις 13 Μαΐου 2007! Σημαίνει ότι σε 65 μέρες θα κλείσει τα 17 του και ήδη είναι στο στόχαστρο μεταγραφικού ενδιαφέροντος, όπως φάνηκε και από την ανάρτηση που θέλει τους "μπλαουγκράνα" να αρνούνται πρόταση 200 εκατομμυρίων ευρώ της Παρί. 

Μπαρτσελόνα: Γκολ-χρυσάφι από τον Γιαμάλ

Ανεξαρτήτως της ισχύος του δημοσιεύματος, ο Ισπανός έφηβος έχει 6 γκολ και 7 ασίστ συνολικά τη φετινή σεζόν, με τα τέσσερα τέρματα που έχει σημειώσει στη λίγκα να είναι βαθμοί. 



Ο Γιαμάλ έχει σκοράρει τρεις φορές στα δύο παιχνίδια με τη Γρανάδα, στα οποία η Μπαρτσελόνα άφησε πολύτιμους βαθμούς (2-2 και 3-3), και το γκολ του την Παρασκευή ήταν υψηλής σημασίας, αφού οι Καταλανοί προσπέρασαν την Τζιρόνα στο βαθμολογικό πίνακα και είναι πέντε βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, έστω κι αν έχουν παιχνίδι περισσότερο και από τους δύο. 

Επιπλέον, ο 16χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε γκολ στον αποκλεισμό του "Σαν Μαμές", όταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε 4-2 τους "μπλαουγκράνα" στην παράταση, αφού είχε μετατρέψει το σκορ σε 2-1. Η άγνοια κινδύνου, που σε αυτήν την ηλικία είναι άκρως φυσιολογική, σε συνδυασμό με τις ικανότητές του, έφερε το ενδιαφέρον της Παρί, που φέρεται να δελέασε την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν είναι σε καλή οικονομική θέση. 

Ακόμα κι αν δεν ισχύει το δημοσίευμα, τα ανδραγαθήματα του Γιαμάλ είναι βέβαιο ότι θα φέρουν προτάσεις που θα βάλουν σε πειρασμό τους Καταλανούς.