Μια βραδιά καταστροφική. Που έκλεισε με μια είδηση αισιόδοξη. Ο Ολυμπιακός έπαθε μπλακ άουτ απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης. Και ουσιαστικά πέταξε στη θάλασσα τις ελπίδες για ευρωπαϊκή συνέχεια.

Κι όμως, λίγη ώρα μετά τη βαριά ήττα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε αυτό που όλοι ήθελαν: “Εδεσε” στον Πειραιά τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού. Και που έφερε νέο αέρα, αυστηρότητα, προσωπικότητα και πάνω από όλα αισιοδοξία στον σύλλογο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Πειραιωτών μετά το παιχνίδι για τους “16” του Europa Conference League. Είπε το “ναι” για επέκταση του συμβολαίου του έως το 2025 και συνέχισε τη δουλειά του.

Ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού… όλη η σεζόν

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και μπορεί να κάνει κάτι που στη διάρκεια της σεζόν φάνταζε απίθανο. Κάτι μεγάλο. Κάτι εκκωφαντικό. Η διεκδίκηση του τίτλου, είναι τουλάχιστον αυτονόητη για τους Ερυθρόλευκους. Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όπου ο Ολυμπιακός “παίζει” σχεδόν τα... μισά play offs.

Με νίκη παραμένει μίνιμουμ στο -3 από την κορυφή και εδραιώνει στην 4η θέση τους Πράσινους, άρα εξασφαλίζει την Ευρώπη για τη νέα χρονιά. Με ισοπαλία ή ήττα, όλα γίνονται δύσκολα.

Ο Μεντιλίμπαρ, από το τέλος του αγώνα της Πέμπτης παραδέχθηκε τα λάθη. Όλων. Και τα δικά του. Έκανε την αυτοκριτική του μπροστά στους ποδοσφαιριστές του, αλλά παράλληλα εξήγησε πως με εικόνα όπως αυτή κόντρα στη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός δεν έχει μέλλον. Δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει το παραμικρό. Δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ουσιαστικά αυτά που θέλει.

Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού:  “Το χειρότερο μας παιχνίδι”

Μάλιστα, στο Ρέντη, μίλησε πιο αναλυτικά: “Ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι. Κάνατε πολλά λάθη και όταν παίζεις στην Ευρώπη, ένα λάθος το πληρώνεις, τα πολλά λάθη, σε καταστρέφουν. Έχω πολλά να σας πω και να σας δείξω για όσα κάναμε λάθος με τη Μακάμπι, αλλά θα το κάνουμε τις επόμενες ημέρες. Δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας την Κυριακή και πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι για το πρωτάθλημα. Σας το έχω πει ξανά, από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια θα είναι ίδια, όλα θα είναι τελικοί”.

Συνεχίζοντας, ο Μεντιλίμπαρ παραδέχθηκε πως “αυτό που είδα την Πέμπτη δεν είναι η άμυνά μου. Δεν είναι ο τρόπος που θέλω και πρέπει να αμύνεται η ομάδα μου. Τα κάναμε όλα λάθος. Είχαμε παίκτες στην περιοχή μας, αλλά για τι; Για να κοιτάμε; Είχαμε γεμάτη περιοχή και όλοι κάνατε λάθη. Προτιμώ λιγότερους στην άμυνα και αυτοί να μαρκάρουν σωστά τους αντίπαλους παίκτες και όχι αυτό που έγινε”.

Τέλος, υποστήριξε πως “...πάλι μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, πάλι δεχθήκαμε πρώτοι γκολ. Δεν μου αρέσει αυτό. Νομίζετε ότι θα δεχόμαστε γκολ και θα αντιδράμε και θα γυρίζουμε τα παιχνίδια πάντα; Δεν γίνεται έτσι. Με καλύτερες ομάδες θα παθαίνουμε ότι την Πέμπτη”.